Απειλούσε και μαστίγωνε σωφρονιστικούς η μαφία του Κορυδαλλού

Απειλούσε και μαστίγωνε σωφρονιστικούς η μαφία του Κορυδαλλού

Δολοφονίες, συμβόλαια θανάτου, ξυλοδαρμοί και μαστιγώματα σωφρονιστικών υπαλλήλων, αναλάμβανε η μαφία των Αλβανών του Κορυδαλλου που εμπλέκεται στην δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλης Ζαφειρόπουλου και του «μακελάρη» του Μικρολίμανου, Άλμπερ Μπάκο. Αρχηγός της σκληρής ομάδας των κακοποιών ο διαβόητος Κλοντιάν Λεκοτσάι ή αλλιώς ο άρχοντας των φυλακών. Τελευταίος στόχος της σπείρας, ο γνωστός δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας που ο Λεκοτσάι απειλούσε μέσω συνεργάτη του, πως αν δεν του δώσει 3.000 ευρώ, θα τον έσφαζε σαν κότα.  Ο Τσοβόλας αναγκάστηκε να δώσει 500 ευρώ αρχικά και ζήτησε μια μέρα διορία για να τους παραδώσει τις άλλες 2.500 ευρώ. Ο γνωστός δικηγόρος ενημερώνει την ΕΛ.ΑΣ και όταν την επόμενη μέρα μια γυναίκα της οργάνωσης πήγε στο δικηγορικό γραφείο για να πάρει τα χρήματα την συνέλαβαν.
 
 Ο Λεκοτσάι ήταν ο ηθικός αυτουργός και της δολοφονίας του άτυχου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι Αλβανοί μαφιόζοι, είχαν στείλει…ανθοδέσμες με γράμματα στα σπίτια τεσσάρων αρχιφυλάκων στα οποία τους απειλούσαν ευθέως για την σωματική ακεραιότητα τόσο την δική τους, όσο και των μελών της οικογένεια του. Μάλιστα σε έναν από αυτούς, έγραψαν χαρακτηριστικά «Κάτσε φρόνιμος γιατί κάποιοι από εμάς θα βιάσουμε την γυναίκα σου μέσα στο σπίτι σου και θα είσαι και εσύ μπροστά». Οι κάποιοι εκτός από τους ξυλοδαρμούς σωφρονιστικών, είχαν προχωρήσει ακόμη και στο μαστίγωμα ενώ εξ’ αυτών, επειδή «έμπαινε εμπόδιο στις δουλειές τους». Ενώ ανάγκαζε αδύναμους  κρατούμενους να κάνουν τις δουλειές τους, για να μην έχουν προβλήματα εντός φυλακών.
 
Η μαφία του Κορυδαλλού,  που έχει απασχολήσει με τις ενέργειες της την κοινή γνώμη της χώρας, καθώς τα μέλη της, εκτός απο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, επιχείρησαν να σκοτώσουν και τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, που είχε εμπλακείς στην υπόθεση Energa. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιο απο τα μέλη της οργάνωσης, να αναλάμβανε συμβόλαιο θανάτου δίνοντας την σφραγίδα μιας νέας τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως είχε γίνει στις των δυο μελών της χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το 2013 και του αρχιφύλακα του φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη. Αυτό άλλωστε ήταν το κίνητρο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που ξεκίνησε να ερευνά τα πλοκάμια της σπείρας, μετά την απόδραση των δυο Αλβανών την πρωτοχρονιά του 2019 από τις φυλακές Κορυδαλού. Οι δυο δραπέτες ήταν ο Έλβιος Πέπα και ο Λεονάρντο Πέππα που είχαν συλληφθεί στο Μάτι Μια άλλη περίπτωση που εξετάζουν οι αρχές είναι να έχουν σκοτώσει τον πρώην Εκαμίτη Σπύρο Παπαχρήστο, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη, την πρώτη του Μάη του 2018. Αφορμή εκτιμούν τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής ήταν ο έλεγχος της διακίνησης της κοκαΐνη στην Μύκονο, καθώς και το ξαναμοίρασμα της πίτας στην προστασία των νυχτερινών κέντρων στο κοσμοπολίτικο νησί. Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας, λόγω των ευρημάτων και της συνεργασίας ποινικών και ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας.
* Δημοσιεύτηκε στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ»

Σχόλια