Απεργία διαρκείας μόλις κατατεθεί το ασφαλιστικό ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ

Απεργία διαρκείας μόλις κατατεθεί το ασφαλιστικό ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με απεργία διαρκείας σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αυτομάτως με την κατάθεση του «αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Την ίδια ώρα, ο κλάδος παραμένει σε αγωνιστική εγρήγορση με 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, 26 Απριλίου, μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης, σε όλα τα ΜΜΕ -έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά.

Στη διάρκεια της 24ωρης απεργίας η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο της Ενημέρωσης σε αγωνιστική και μαχητική συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις του κλάδου για το ασφαλιστικό. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε να ζητήσει από τις Ενώσεις-μέλη της να καλέσουν τους αρμόδιους συντάκτες να μην παρίστανται στο «press room» και να επιβάλουν εμπάργκο στις δηλώσεις των υπουργών που σχετίζονται με το «αντιασφαλιστικό έκτρωμα».

«Υποχρεωτική παρουσία εκπροσώπων των Ενώσεων Συντακτών και της ΠΟΕΣΥ σε συζητήσεις που οργανώνονται για το ασφαλιστικό στα Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και στα αντίστοιχα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται στις εφημερίδες και το διαδίκτυο.
Αγωνιζόμαστε για:

– Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

– Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Σε περίπτωση που το ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή σήμερα, αυτομάτως θα ισχύσει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για απεργία διαρκείας. Θα εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση» αναφέρει η ΠΟΕΣΥ.Σχόλια