Απέρριψε η ολομέλεια την άρση ασυλίας για τον Ν. Βούτση και τον Α. Παπαδόπουλο

Απέρριψε η ολομέλεια την άρση ασυλίας για τον Ν. Βούτση και τον Α. Παπαδόπουλο

Απέρριψε η Ολομέλεια της Βουλής τις αιτήσεις για άρση ασυλίας του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιου Παπαδόπουλου.

Ο Ν. Βούτσης κατηγορούνταν σύμφωνα με μήνυση πολίτη για «εσχάτη προδοσία» με αναφορές μεταξύ άλλων – όπως σημείωσε ο ίδιος ο κος Βούτσης – σε «Μασονία» και «εβραϊκές παγκόσμιες συνωμοσίες», καθώς και πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε «χρεοκοπία».

Με αφορμή μάλιστα την προσωπική του υπόθεση ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε στην επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση, σημειώνοντας ότι απαιτείται οπωσδήποτε η αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος για τον τρόπο που κατατίθενται οι μηνυτήριες αναφορές για δίωξη κατά μελών της κυβέρνησης.

«Η ουσία της έγκλισης είναι διδακτική για το ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η τάση ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, που οδηγεί σε αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές αντιλήψεις με την επίκληση του νόμου», υπογράμμισε ο κος Βούτσης.

Κατά της άρσης της ασυλίας του κυρίου Βούτση τάχθηκε το σύνολο των 176 βουλευτών που συμμετείχαν στην καθιερωμένη ονομαστική ψηφοφορία.

Για την άρση της ασυλίας του κου Παπαδόπουλου καταψήφισαν 155 βουλευτές, ενώ 20 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και ένας δήλωσε «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του βουλευτή αφορούσε στην περίοδο που ως γιατρός ήταν μέλος του συμβουλίου κρίσεων υποψηφίων στο νοσοκομείο Τρικάλων και μηνύθηκε από γιατρό ο οποίος θεώρησε ότι αδικήθηκε.

 

 Σχόλια