Απέρριψε τα περί κυκλωμάτων στη Δικαιοσύνη ο Νίκος Παρασκευόπουλος

Απέρριψε τα περί κυκλωμάτων στη Δικαιοσύνη ο Νίκος Παρασκευόπουλος

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παρενέβη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Τόνισε, ότι ο Πρωθυπουργός δεν του έδωσε εντολή, αλλά τον «ενέπνευσε» να ενεργήσει στην υπόθεση της συγκάλυψης του σκανδάλου της Siemens.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης τυγχάνει να μιλάει νομικά. Τα περί κυκλωμάτων δεν τα έχετε ακούσει από εμένα και δεν πρόκειται να τα ακούσετε από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο ρόλος μας είναι να μιλήσουμε με νομική ορολογία. Οι ευθύνες ερευνώνται. Μέχρι να καταλήξουμε σε καταδίκες υπάρχει τεκμήριο αθωότητας. Το πρόβλημα στη Δικαιοσύνη είναι πανθομολογούμενο. Ο Πρωθυπουργός δεν έδωσε εντολή, έδειξε το ενδιαφέρον του για το πρόβλημα. Δεν μου έδωσε εντολή, αλλά με ενέπνευσε για να προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ», ανέφερε ο Ν. Παρασκευόπουλος.

Πρόσθεσε ότι : «Αυτά που έχουν ειπωθεί σε πολλές περιπτώσεις απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, η οποία είναι πολύπλοκη. Εφόσον γίνεται εξέταση ευθυνών θα απέχω από οποιαδήποτε κρίση».

Νωρίτερα ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας είχε πει ότι : Στη Δικαιοσύνη σημειώνονται εξελίξεις που κανείς δεν μπορεί να είναι αδιάφορος», εκτίμησε ότι «με αλλεπάλληλες αποφάσεις η υπόθεση στοίχειωσε» και ότι «ήρθε η ώρα να αποδείξετε ότι δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί η ελληνική έννομη τάξη ζητήματα παραγραφής εξ αμέλειας υπουργείων που δεν έχουν σχέση με την Δικαιοσύνη, όπως του Εξωτερικών.

Στο ίδιο κλίμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παπαθεοδώρου θεώρησε ότι: «Και γνώση υπήρχε – αποδεικνύεται από τα πρωτόκολλα αλληλογραφίας – και καθυστέρηση και ολιγωρία». «Η σπουδή με την οποία η κυβέρνηση επέλεξε να ρίξει το βάρος της ευθύνης στη Δικαιοσύνης καταλαβαίνετε ότι δείχνει πως υπάρχει ένα πρόβλημα», είπε και πρόσθεσε, «έχετε το καθήκον να προστατεύσετε την Δικαιοσύνη. Να μην υπάρξει σκιά. Δεν έχει να κάνει με πειθαρχικό έλεγχο, αλλά με το να μην αμαυρώνει συλλήβδην το κύρος των δικαστών».

 Σχόλια