Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ: Να μοιραστεί σε παγκόσμιο επίπεδο η ευθύνη στο προσφυγικό

Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ: Να μοιραστεί σε παγκόσμιο επίπεδο η ευθύνη στο προσφυγικό

Την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα, για όσα έχει κάνει στο θέμα του προσφυγικού, εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Μετανάστευση Πίτερ Σάδερλαντ, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Ελλάδα για όλη τη δουλειά που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει έως τώρα για να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σάδερλαντ κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

tsipras-saderlant-

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Σάδερλαντ ανέφερε επίσης ότι «η κατάρρευση της Συνθήκης Σέγκεν είναι μια οικονομική καταστροφή αλλά και καταστροφή από πλευράς ΕΕ, οπότε τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη δέσμευση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για να μοιραστεί η ευθύνη».

«Έρχεστε σε μια κρίσιμη περίοδο αλλά βέβαια βρισκόμαστε σε μια καλύτερη θέση από πριν δύο μήνες» σημείωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και αναφερόμενος στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας προσέθεσε ότι «το θετικό είναι πως υπάρχει μια συμφωνία που η κυβέρνηση ελπίζει να παραμείνει».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από τη βοήθεια και τη συνεργασία του ΟΗΕ, Επισημαίνοντας πως στη χώρα υπάρχουν σχεδόν 56.000 πρόσφυγες παγιδευμένοι στη χώρα «και θέλουμε να τους παρέχουμε βοήθεια, παροχές και την προοπτική ότι κάποια στιγμή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους».Σχόλια