Απετράπη αυτοκτονία 33χρονης μέσω του Cyber Alert

Απετράπη αυτοκτονία 33χρονης μέσω του Cyber Alert

Τη ζωή μιας 33χρονης γυναίκας κατάφερε να σώσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της online διαδικασίας «Cyber Alert» και σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert», ενημερώθηκε χθες το βράδυ από χρήστη του διαδικτύου, ότι άτομο το οποίο κατείχε και διαχειριζόταν προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε προβεί σε ανάρτηση, η οποία παρέπεμπε σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων του χρήστη, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του.

Από την έρευνα, καθώς και από την επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους διαδικτύου, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε η 33χρονη, ενώ εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν.

Στη συνέχεια, σε άμεση συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα, και ύστερα από τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η 33χρονη εντοπίστηκε στην οικία της χωρίς τις αισθήσεις της, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών και αλκοόλ.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.Σχόλια