Απέτρεψαν ληστεία αλλά «έχασαν» τον Παλαιοκώστα

Απέτρεψαν ληστεία αλλά «έχασαν» τον Παλαιοκώστα

Πεπεισμένοι είναι στην Αστυνομία πως οι ληστές του Δίστομου (Σπύρος Δραβίλας, Σπύρος Χριστοδούλου και Γιώργος Πετρακάκος) θα ανοίξουν δρόμο για νέες συλλήψεις που εμπλέκονται στο αντάρτικο των πόλεων, όπως του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Οι αστυνομικοί περίμεναν την τελευταία εβδομάδα πως οι τρεις ληστές, θα έχουν συνάντηση με τον γνωστό κακοποιό Β.Παλαιοκώστα, στην μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου όπου διέμεναν, η οποία ωστόσο, δεν έγινε ποτέ.

Το τρίο των ληστών, παρά τις ληστείες που έγιναν τον περασμένο Απρίλιο στη Φαρκαδόνα Τρικάλων με λεία 197.000 ευρώ και στον Αμπελώνα Λάρισας όπου άρπαξαν ακόμη 170.000 ευρώ, ετοίμαζαν και νέο «χτύπημα» σε υποκατάστημα τράπεζας.

Πλέον οι αρχές έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν τον βαρύ οπλισμό, Καλάσνικοφ και όπλων που βρέθηκαν στη μεζονέτα της Αγχιάλου, για ανάλυση. Πιο συγκεκριμένα, θα ελεγχθούν τόσο βαλλιστικά, όσο και για ίχνη DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Πέραν του ελέγχου στον οπλισμό, έρευνες θα γίνουν και στα τρία πολυτελή οχήματα μάρκας Jaguar, Volkswagen Passat και Nissan Navara.

Οι αρχές θα εξετάσουν επίσης την ενδεχόμενη εμπλοκή των ληστών του Δίστομου για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακων Δομοκού τον περασμένο Φεβρουάριο. Πληροφορίες αναφέρουν εμπλοκή καθώς ο Δραβίλας είχε περάσει από το σωφρονιστικό κατάστημα όπου εργαζόταν ο αρχιφύλακας.

Πως οδηγήθηκε η ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη τους

Μετά τις δύο ληστείες σε Φαρκαδόνα και Αμπελώνα η αστυνομία έστειλε ένα ειδικό κλιμάκιο στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας έτσι ώστε να ψάξει για πιθανά κρυσφήγετα των συγκεκριμένων κακοποιών.

Παράλληλα, «άνοιξαν» οι δίαυλοι επικοινωνίας τόσο με τον ποινικό όσο και τον αντιεξουσιαστικό χώρο για συγκέντρωση πληροφοριών, ενώ εξετάστηκαν και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και αγγελίες ενοικίασης εξοχικών και απόμερων κατοικιών.

Έτσι προέκυψε ο εντοπισμός της μεζονέτας της Αγχιάλου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες νοικιάστηκε από τη συμμορία, στις αρχές του μήνα.

Το αποτέλεσμα ήταν το σπίτι να τεθεί σε παρακολούθηση και οι αστυνομικοί περίμεναν το ραντεβού των τριών με το Βασίλη Παλαιοκώστα. Όταν δεν είδαν ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο χθες το απόγευμα έγινε η έφοδος, που οδήγησε στη σύλληψη των Σπύρου Χριστοδούλου και Γιώργου Πετρακάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες τηςΕΚΑΜ, ο Σπύρος Δραβίλας αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.Σχόλια