Απειλές για τη ζωή τους δέχονται Γερμανοί βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Απειλές για τη ζωή τους δέχονται Γερμανοί βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Απειλές για τη ζωή τους δέχονται Γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα στήριξαν με την ψήφο τους την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, σημειώνει το Russia Today.

Αναλυτικότερα, μετά το σάλο που ξέσπασε για το «ναι» στο ψήφισμα σχετικά με τη σφαγή Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915 και τη συνυπευθυνότητα της Γερμανίας ως συμμάχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι έντεκα Γερμανοί βουλευτές με τουρκική καταγωγή φοβούνται για τη ζωή τους.

Το Russia Today αναφέρεται στον Οζτζάν Μουτλού του κόμματος των Πρασίνων, ο οποίος λαμβάνει καθημερινά υβριστικά σχόλια και απειλές από Τούρκους εθνικιστές, με αποτέλεσμα να του διασφαλιστεί η αστυνομική προστασία.

«Ανησυχώ σοβαρά. Δεν είχα βιώσει ποτέ τόση εξύβριση. Κάποιοι μανιακοί, τρελοί μπορεί να ακούσουν αυτό και να νομίζουν ότι ο ηγέτης έδωσε τις εντολές του», δήλωσε στο κρατικό δίκτυο ARD.

Σημειώνεται ότι ο Μουτλού που έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και έχει πρωτοστατήσει σε καμπάνιες για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, έχει χαρακτηριστεί από Τούρκους πολίτες «Γερμανός ηλίθιος», «προδότης» και «λεγόμενος Τούρκος».

Τα παραπάνω, την ώρα που ο Ερντογάν καλεί τη Γερμανία να λογοδοτήσει για την αναγνώριση, και κάνει λόγο για «ακάθαρτο» αίμα των Γερμανών βουλευτών με τουρκική καταγωγή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο πανεπιστήμιο Σαμπαχατίν Ζαίμ της Κωνσταντινούπολης, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε: «Τούρκοι; Το αίμα τους πρέπει να σταλεί στο εργαστήριο για εξετάσεις. Το αίμα τους είναι ακάθαρτο και ξέρουμε ποιων εκπρόσωποι είναι. Είναι το μακρύ χέρι των αποσχιστών τρομοκρατών που βρίσκονται στη Γερμανία».

 

 Σχόλια