Απειλεί με διάσπαση ο Παππάς

Απειλεί με διάσπαση ο Παππάς

«Σκληρή» γλώσσα χρησιμοποιεί ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά όσων υπόσχονται έναν άλλο δρόμο, εκτός ευρώ, χωρίς σχέδιο για την επόμενη ημέρα, δείχνοντας μάλιστα το δρόμο της εξόδου στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ορισμένοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως εκτός ευρώ θα σταματούσε η λιτότητα. Και αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψευδής. Όπως ψευδής είναι η απολιτική φαντασίωση ότι εάν πάμε στα δικαστήρια τον Ντράγκι και τον Τόμσεν θα σώσουμε τις συντάξεις».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς για όσους επιθυμούν την έξοδο από το ευρώ σημειώνει ότι: «Στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνεται η αλλαγή νομίσματος α λα Σόιμπλε, ούτε τα μνημόνια της δραχμής. Πολύ περισσότερο ανεξήγητες πολιτικές επιλογές του τύπου «στηρίζω άρα καταψηφίζω»».

Ο υπουργός Επικρατείας φαίνεται να δείχνει το δρόμο της διάσπασης στους διαφωνούντες, αφήνοντας σε εκείνους την πρώτη κίνηση και άρα την ευθύνη και όπως υπογραμμίζει: «Ο Πρωθυπουργός θα είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση. Η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία. Νομίζω αυτονόητο για όλους».Σχόλια