Απείλησαν με όπλο και μαχαίρι τον Ολυμπιονίκη Ράιαν Λόχτι

Απείλησαν με όπλο και μαχαίρι τον Ολυμπιονίκη Ράιαν Λόχτι

Ένα ακόμη περιστατικό βίας σημειώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με πρωταγωνιστή έναν από τους πιο διάσημους κολυμβητές: τον Ράιν Λόχτι.

Αρχικά, η είδηση που διέρρευσε ήθελε τον Λόχτι τα ξημερώματα της Κυριακής (κι ενώ το βράδυ του Σαββάτου είχε πέσει η αυλαία των αγωνισμάτων της κολύμβησης) να βρίσκεται στο πάρτι που διοργάνωνε ο Βραζιλιάνος κολυμβητής Τιάγκο Περέιρα και στον συγκεκριμένο χώρο να γίνεται επίθεση με όπλα από αγνώστους (που είχαν ως στόχο την κλοπή).

Αμέσως σήμανε συναγερμός με την ΔΟΕ και την Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή να δηλώνουν ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι παντελώς αναληθείς».
Όμως η μητέρα του Λόχτι, Ιλεάνα, μιλώντας στην USA Today όχι απλά επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά έδωσε και άλλη διάσταση.

«Όλοι είναι ταραγμένοι… Οι δράστες ήταν λίγοι… Δεν τους πείραξαν, τους κράτησαν για κάποια ώρα πήραν τα πορτοφόλια κι αυτό ήταν» είπε χαρακτηριστικά κι ενώ από την επίσημη αποστολή των ΗΠΑ επέμεναν να διαψεύδουν το γεγονός, η κυρία Λόχτι ήταν κατηγορηματική.

«Ο Ράιαν μαζί με έναν ακόμη συναθλητή του από την ομάδα των ΗΠΑ πήραν ταξί για να βρεθούν στο πάρτι του Βραζιλιάνου κολυμβητή Τιάγκο Περέιρα. Καθ’ οδόν το ταξί σταμάτησε για να βάλουν βενζίνη κι εκεί τους επιτέθηκε ένα γκρουπ ατόμων με όπλα και μαχαίρια. Τους κράτησαν για λίγη ώρα, τους πήραν τα πορτοφόλια και τους άφησαν να φύγει. Ο Ράιαν με ενημέρωσε με sms για ότι έγινε κι ότι είναι καλά, αλλά εγώ θα είμαι καλά όταν τον δω από κοντά» ήταν τα λόγια της, ενώ ήδη είχε βγάλει εισιτήρια για να πάει στη Βραζιλία, προκειμένου να βρεθεί κοντά στο γιο της.Σχόλια