Απίστευτη δήλωση Μπουτάρη: «Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας»

Απίστευτη δήλωση Μπουτάρη: «Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας»

Τη σταθερή άποψή του υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος έδωσε το παρών στην εκδήλωση του «Μένουμε Ευρώπη», στο Σύνταγμα, εξέφρασε την ανησυχία του για το τι μπορεί να σημαίνει ένα «όχι» στο δημοψήφισμα και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας, στη δύσκολη αυτή συγκυρία που οι εταίροι μας λοιδορούν τη χώρα μας. «Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Μας μιλάνε ειρωνικά και υποτιμητικά».

Πρέπει να εφεύρουμε ένα νέο αλλά κανονικό μνημόνιο, όχι σαν κι αυτό που έχει καταστρέψει την κοινωνία» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,
Σχετικά με το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση ενόψει της Κυριακής, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι «πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε το δημοψήφισμα, διότι εκτός πλαισίου ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει η χώρα. «Το ΟΧΙ είναι καταστροφή. Θα γίνουμε Σομαλία. Το ΝΑΙ δίνει τη δυνατότητα σε όλους για να παλέψουμε για κάτι καλύτερο».
«Εάν διαβάσεις τι γράφει το ψηφοδέλτιο, είναι αδύνατο να καταλάβεις ποια είναι τα αποτελέσματα. Πήραμε λεφτά ευρωπαϊκά, εδώ και τόσα χρόνια, Για πολλά χρόνια γενιές μεγαλώσαμε με την αίσθηση ότι οι ευρωπαίοι είναι χαζοί και μας δίνουν λεφτά. Κάναμε πολλά λάθη κι αυτοί δεν δώσανε σημασία στην Ελλάδα» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε επίσης στις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά, αλλά και στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κράτησε ανοιχτή τη διαπραγμάτευση, επί πέντε μήνες. «Διαλύθηκε η αγορά. Η χώρα δεν είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι» είπε χαρακτηριστικά..Σχόλια