Θεσσαλονίκη: Απίστευτη καταγγελία δικηγόρου για την εισαγγελέα σύζυγο του

Θεσσαλονίκη: Απίστευτη καταγγελία δικηγόρου για την εισαγγελέα σύζυγο του

Μια απίστευτη καταγγελία έφτασε σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία γνωστός δικηγόρος κατηγορεί την εν διαστάσει σύζυγό του και αντεισαγγελέα ότι προσπαθεί να κάνει χρήση της ιδιότητός της προκειμένου να του προξενήσει κακό, να τον ταλαιπωρήσει και να τον εξευτελίσει με κάθε τρόπο για τη διατροφή του παιδιού τους.

Διαβάστε την επιστολή του

Προς την αξιότιμη
Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Κυρία Εισαγγελεύ,

Τυγχάνω δικηγόρος (…) με αριθμό μητρώου(…). Με την σύζυγό μου (…), υπηρετούσα σήμερα στην Εισαγγελία (…) , ευρισκόμεθα σε διάσταση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους. Μεταξύ μας εκκρεμούν υποθέσεις έχουσες σχέσεις με την διατροφή και επιμέλεια του 5χρονου τέκνου μας αλλά και με την τύχη κοινών περιουσιακών στοιχείων.

Ηδη όμως έχω αντιληφθεί ότι δεν αντιδικώ με την κ. (…) , αλλά με την (…), διότι από την συμπεριφορά της κατέστη πλέον προφανές ότι κάνει χρήση της ιδιότητός της προκειμένου να μου προξενήσει κακό, να με ταλαιπωρήσει και εξευτελίσει με κάθε τρόπο. Ειδικώτερα επ’αυτού:

Η διατροφή του ανηλίκου τέκνου μας έχει ρυθμισθεί προσωρινώς διά της υπ’αριθμόν (…) αποφάσεως του (…), η με οποία με υποχρεώνει να καταβάλλω μηνιαίως το ποσό των 600 €. Εν όψει τη δυσμενών οικονομικών συνθηκών για όλους, αλλά και ειδικώτερα για την δικηγορία, η οποία με αφορά άμεσα (αποχές δικαστών στις αρχές του 2014, συνεχείς αποχές Δικηγόρων την περίοδο Μάρτιο-Απρίλιο 2014, διπλές εκλογές το 2014, συνεχείς αποχές το 2ο εξάμηνο του 2014 , οικονομική αδυναμία διαδίκων, μείωση δικηγορικής ύλης και χαριστική βολή με την επιβολή ελέγχου κινήσεως κεφαλαίων) δήλωσα στην αντίδικο ότι θα της καταβάλλω (και καταβάλλω) το ποσό των 250 € μηνιαίως και από τον Οκτώβριο 2015 το ποσό των 400 € μηνιαίως με την βοήθεια-συνδρομή της μητέρας μου, αν το τέκνο μας φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο.

Παρά το γεγονός αυτό και παρά το ότι το ανήλικο τέκνο μας ουδέν στερήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η αντίδικος υπέβαλε εναντίον μου στο (…) την 9/9/2015 μήνυση για παράβαση του άρθρου 358 Π.Κ.

Πέραν αυτού και παρά το γεγονός ότι λόγω της ιδιότητός της γνώριζε πολύ καλά ότι:

Α. Είμαι Δικηγόρος, δηλαδή πρόσωπο που απολαμβάνει ειδικής δωσιδικίας κατ’ άρθρο 111 παρ. 7 Κ.Π.Δ. και δεν εφαρμόζεται στο πρόσωπό μου η διαδικασία του αυτοφώρου.

Β. Υπήρχε θέμα τοπικής δωσιδικίας για το χειρισμό της υποθέσεως λόγω του ότι η μηνύτρια υπηρετεί στην (…)

Εν τούτοις επειδή ταυτοχρόνως την είχα ενημερώσει ότι επιστρέφω αεροπορικώς από το (…), κάνοντας προφανώς χρήση της ιδιότητός της, ζήτησε αναμφίβολα από την Αστυνομία να εφαρμοσθεί εις βάρος μου η αυτόφωρη διαδικασία με αποκλειστικό σκοπό την άσκοπη ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό μου.

Συνεπεία αυτής της παρεμβάσεως το (…) εξέδωσε δελτίο αναζήτησης για σύλληψή μου στα όρια του Αυτοφώρου και με την επιπλέον πληροφορία της κ. (…) για την επικείμενη άφιξη μου από την Κρήτη, με περίμεναν στον ιμάντα παραλαβής αποσκευών του Αεροδρομίου (…) ΠΕΝΤΕ αστυνομικοί για να με συλλάβουν.

Έτσι ακολούθησα τους αστυνομικούς εξευτελιζόμενος ενώπιον των υπολοίπων επιβατών της πτήσης και δημιουργώντας εύλογη απορία σε αυτούς, για την έκταση του εγκλήματος που προφανώς απασχολούσα τις αρχές.

Είναι προφανές, ότι ο υπερβάλλον ζήλος της αστυνομίας και η πρωτοφανής κινητοποίηση της για την επικείμενη σύλληψη εμού, που τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω του ότι αφέθηκα ελεύθερος, μετά από εντολή της Εισαγγελέως (…), δεν έχει προηγούμενο.

Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή δεν αντιδικώ με την εν διαστάσει σύζυγο εμού, αλλά με την εισαγγελική ιδιότητα της εν διαστάσει συζύγου, η οποία ήδη έχει τιμωρηθεί πειθαρχικώς για ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον μου.

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ να διερευνήσετε:

– Σε πόσες περιπτώσεις στα όρια της αστυνομικής Δ/νσεως (…) έχει εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατόπιν μηνύσεως κατ’άρθρο 358 Π.Κ. και ειδικώτερα για πρόσωπα ειδικής δωσιδικίας.

– Αν έχει προηγούμενο αυτόφωρη σύλληψη Δικηγόρου (που τελικώς εξελίχθηκε σε απλή προσαγωγή) στο αεροδρόμιο σε πανελλήνιο επίπεδο για το αδίκημα αυτό.

– Εάν θεωρείτε εύλογη την υπερβάλλουσα κινητοποίηση της αστυνομίας και με ποιού εντολή το (…) κινητοποίησε την Αστυνομία του Αεροδρομίου (…), έχοντας την πληροφόρηση, που σκοπίμως έδωσε η αντίδικος μου, (…).

Ο καταγγέλων
(…)Σχόλια