Απίστευτο: Η Γερμανία δεν ξέρει πόσοι πρόσφυγες υπάρχουν στη χώρα!

Απίστευτο: Η Γερμανία δεν ξέρει πόσοι πρόσφυγες υπάρχουν στη χώρα!

…Αδιάβαστη έπιασε το κόμμα των Πρασίνων την Άνγκελα Μέρκελ, αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα και τις διαστάσεις που έχει λάβει στη χώρα, καθώς η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, όπως φαίνεται, αγνοεί τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής, αλλά και όσων έχουν διανεμηθεί στους δήμους της χώρας.

Αναλυτικότερα, η αποκάλυψη, που έγινε μετά από σχετική ερώτηση του κόμματος των Πρασίνων και απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις και σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος των Πρασίνων, Τζεμ Έζντεμιρ κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ και το κυβερνητικό σχήμα του οποίου ηγείται, ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει το προσφυγικό και να κυβερνήσει επαρκώς τη χώρα.

Την ίδια ώρα, την άγνοια του αριθμού των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα επιβεβαίωσε με δηλώσεις της και η γενική γραμματέας του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, Γιαζμίν Φαχίμι, η οποία τόνισε την καθυστέρηση στην καταγραφή των προσφύγων.

Η ίδια άσκησε δριμύτατη κριτική στον υπουργό Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος δεν έχει προχωρήσει στην αύξηση του προσωπικού ελέγχου και καταγραφής, όπως έχει αποφασιστεί, ενώ η κ. Φαχίμι δήλωσε ότι ο υπουργός δεν υλοποιεί και άλλες αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.Σχόλια