Πολιτικοδικαστικό θρίλερ: Η κυβέρνηση μηνύει Πανουση

Πολιτικοδικαστικό θρίλερ: Η κυβέρνηση μηνύει Πανουση

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, επισκέφθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά η οποία σχετίζεται με τα όσα έχει πει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας με συνεργάτες του αναρωτιόταν: «Που το πάει ο Πανούσης».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι «εγώ δεν είχα καταλάβει ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον Πανούση. Εγώ σε όλες τις φάσεις της υπουργίας του τον κάλυψα και μάλιστα ήρθα και σε αντιπαράθεση με στελέχη που διαφωνούσε ο κ. Πανούσης και κάλυψα τις ιδέες και τις πρακτικές του».

Για την υπόθεση με τις καταγγελίες Πανούση η κα Γεροβασίλη είπε: «Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται προκειμένου να εισάγει νομοσχέδια. Όμως, οι επαφές με τους κρατούμενους που έκαναν απεργία πείνας εκείνο το διάστημα γίνονταν προκεθιμένου να αποτραπεί κάποιος να πεθάνει. Οι κινήσεις καλώς έγιναν. Η κυβέρνηση νομοθετεί με τον τρόπο που πρέπει να νομοθετήσει».Σχόλια