Απίστευτο: Με μια ΠΝΠ χάρισαν δισεκατομμύρια σε 250 πολυεκατομμυριούχους εντάσσοντάς τους στις… 100 δόσεις !

Απίστευτο: Με μια ΠΝΠ χάρισαν δισεκατομμύρια σε 250 πολυεκατομμυριούχους εντάσσοντάς τους στις… 100 δόσεις !

Tουλάχιστον ως σκανδαλώδης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κίνηση της κυβέρνησης, με Π.Ν.Π να τροποποιήσει τον νόμο που διαχωρίζει τους αδύναμους οφειλέτες από τους απατεώνες μεγαλοοφειλέτες, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να «τρυπώσουν» στη ρύθμιση των 100 δόσεων και 250 πολυεκατομμυριούχοι εκμεταλλευόμενοι όλα τα σχετικά ευεργετήματα περί διαγραφής προστίμων και προσαυξήσεων, με αποτέλεσμα τις απώλειες εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο και ενώ οι ίδιοι εξακολουθούν φυσικά  να παραμένουν κροίσοι και φυσικά να γελάνε εις υγείαν των… κορόιδων αφού αντιμετωπίστηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίστηκαν και εκατοντάδες χιλιάδων οικονομικά αδύναμοι έλληνες.

Με ερώτησή του το ΠΑΣΟΚ, ζητά τώρα από τον Υπουργό Οικονομικών να φέρει στη Βουλή όλα τα ονόματα των συγκεκριμένων 250 πάμπλουτων ελλήνων ενώ την ίδια στιγμή, οι βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με μεθόδευση και ΠΝΠ παρέκαμψε τη Βουλή, τροποποιώντας το άρθρο 1 του νόμου ώστε να ευνοήσει συστηματικούς φοροφυγάδες και μεγαλοοφειλέτες».

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές στην ερώτηση τους αναφέρουν:

«Με την ΠΝΠ εντάχθηκαν στη ρύθμιση οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς επίσης συμπεριελήφθησαν στα προς διαγραφή ποσά, πρόστιμα και προσαυξήσεις του Ν.2523/97 για πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής, πράγμα το οποίο συνέβη για πρώτη φορά.

Καλέσαμε την κυβέρνηση, αλλά δεν μας απάντησε αν θέλει να αποδείξει ότι η πράξη της δεν εμπεριείχε δόλο ή σκοπιμότητα να θέσει όρους και προϋποθέσεις που θα διαχωρίζουν τους αδύναμους οφειλέτες από τους μεγαλοοφειλέτες λόγω διακεκριμένων πράξεων φοροδιαφυγής, καθώς επίσης και να ενημερώσει τη Βουλή για τους οφειλέτες άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ που θα ενταχθούν στη ρύθμιση της ΠΝΠ.

newego_LARGE_t_1101_54451847Στις 20-7-2015 η αναπληρώτρια υπουργός, κ. Νάντια Βαλαβάνη, κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε αυτό που είχαμε καταγγείλει, καθώς όπως ανέφερε, μεταξύ των 880.000 περίπου οφειλετών που ανταποκρίθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ευρίσκονται και 250 οφειλέτες που χρωστούσαν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ καλεί το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή, «ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι 250 οφειλέτες χάριν των οποίων έγινε η ρύθμιση της ΠΝΠ, ποιο είναι συνολικά και κατά οφειλέτη το ποσό των ρυθμισμένων οφειλών, και ποιο είναι το ποσό των προστίμων και προσαυξήσεων του Ν.2523/97 που τους χαρίστηκε».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Γιάννης Κουτσούκος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιάννης Δριβελέγκας, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Κρεμαστινός, Οδυσσέας Κωνστανινόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Eύη Χριστοφιλοπούλου.



Σχόλια