Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ζούσαν σε διαμέρισμα γεμάτο με τέσσερις τόνους απορριμάτων (εικόνες)

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ζούσαν σε διαμέρισμα γεμάτο με τέσσερις τόνους απορριμάτων (εικόνες)

Απορρίμματα και είδη ρακοσυλλογής συνολικού βάρους τεσσάρων τόνων εντοπίστηκαν σε ημιυπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Το πρωί της Τετάρτης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για την ύπαρξη σοβαρής εστίας μόλυνσης στην περιοχή, αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, παρουσία δικαστικού λειτουργού, με τη συνδρομή συνεργείου καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, διαπίστωσαν ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας και διαβίωσης μέσα, έξω και περιμετρικά των χώρων του σπιτιού, καθώς και έντονη δυσοσμία.

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, παράσιτα και έντομα, μεγάλος όγκος απορριμμάτων, ειδών ρακοσυλλογής και άλλων αντικειμένων που στο σύνολό τους ζυγίζουν περίπου τέσσερις τόνους, τα οποία είχαν περισυλλεγεί από κάδους.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν για παραβάσεις υγειονομικού κανονισμού και της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος, έξι υπήκοοι Αλβανίας, τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 19 έως 60 ετών, οι οποίοι διέμεναν στο σπίτι αυτό.

Επιπλέον, έξω από την κατοικία βρέθηκαν τρία αυτοσχέδια καρότσια και δύο τρίκυκλα για την περισυλλογή, εναπόθεση και μεταφορά απορριμμάτων, ενώ στο πεζοδρόμιο και στο οδόστρωμα διαπιστώθηκε ρυπαρότητα και έντονη δυσοσμία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.Σχόλια