Απίστευτο σχόλιο του Krugman για το ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι αρκετά Ριζοσπαστικος»

Απίστευτο σχόλιο του Krugman για το ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι αρκετά Ριζοσπαστικος»

Ενα απίστευτο σχόλιο έκανε σήμερα ο Νομπελίστας Πωλ Γκρούγκαν.

Αντίθετα με τα εγχώρια παπαγαλάκια, που θέλουν να παρουσιάσουν την νέα Κυβέρνηση ως τόσο ριζοσπαστική που θα βγάλει την χώρα από τον «σωστό δρόμο του μνημονίου» ο Γκρουγκμαν δηλώνει ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν είναι…»αρκετά ριζοσπαστικός»!

Συγκεκριμένα είπε: 

«…Αν μη τι άλλο, το πρόβλημα με τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ότι δεν είναι αρκετά ριζοσπαστικά.

Η ελάφρυνση του χρέους και η χαλάρωση της λιτότητας θα μειώσουν το οικονομικό πόνο, αλλά είναι αμφίβολο αν αυτές είναι επαρκείς για να παράγουν μια ισχυρή ανάκαμψη.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι σαφές τι μπορεί να κάνει περισσότερο οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση αν δεν είναι διατεθειμένη παρά να εγκαταλείψει το ευρώ, και το ελληνικό κοινό δεν είναι έτοιμη για αυτό…»

 

Paul Krugman

If anything, the problem with Syriza’s plans may be that they’re not radical enough. Debt relief and an easing of austerity would reduce the economic pain, but it’s doubtful whether they are sufficient to produce a strong recovery. On the other hand, it’s not clear what more any Greek government can do unless it’s prepared to abandon the euro, and the Greek public isn’t ready for that.


Σχόλια