Απίστευτο: Συγγενής του Άσαντ σκότωσε οδηγό επειδή τόλμησε να τον προσπεράσει με το ΙΧ του

Απίστευτο: Συγγενής του Άσαντ σκότωσε οδηγό επειδή τόλμησε να τον προσπεράσει με το ΙΧ του

Οι αρχές της Συρίας συνέλαβαν συγγενή του προέδρου Μπάσαρ Αλ Άσαντ, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων (SANA) τη Δευτέρα, δύο μέρες αφότου διαδηλωτές απαίτησαν την τιμωρία του άντρα αυτού γιατί φέρεται να έχει σκοτώσει έναν αξιωματικό του στρατού επειδή τον προσπέρασε με το αυτοκίνητό του.

Εκατοντάδες Σύροι διαδήλωσαν – ένα σπάνιο γεγονός στη χώρα – το Σάββατο το βράδυ στην παραθαλάσσια πόλη Λατάκια, οχυρό του Άσαντ και της αίρεσης των Αλαουιτών, για να απαιτήσουν την εκτέλεση του Σουλεϊμάν Αλ Άσαντ, γιο του ξαδέλφου του προέδρου Άσαντ, Χιλάλ.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι «ο Σουλεϊμάν Χιλάλ Αλ Άσαντ κρατείται από τις αρμόδιες αρχές», χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, το πρακτορείο δεν μετέδωσε τη διαδήλωση, το επεισόδιο στον δρόμο ή τον φερόμενο φόνο.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν ξεκαθαριστεί, αλλά σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, και τους υποστηρικτές του προέδρου Άσαντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σουλεϊμάν Αλ Άσαντ θύμωσε όταν ο συνταγματάρχης Χασάν Αλ Σαΐχ προσπέρασε με το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο βρισκόταν η οικογένειά του, το όχημα του πρώτου σε δρόμο της Λατάκια και γι’ αυτόν τον λόγο τον πυροβόλησε.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, οι διαδηλωτές φώναζαν το Σάββατο «ο λαός θέλει την εκτέλεση του Σουλεϊμάν», ενώ φώναζαν και συνθήματα υποστήριξης στον Άσαντ.Σχόλια