Από ποιες περιοχές της Ελλάδας έγιναν οι πρώτες αιτήσεις για καλλιέργεια κάνναβης;

Από ποιες περιοχές της Ελλάδας έγιναν οι πρώτες αιτήσεις για καλλιέργεια κάνναβης;

Συνεργάτες της «Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης» (ΚΟΙΝΣΕΠ) KannaBio κατέθεσαν στις 18 και 19 Απριλίου τις πρώτες αιτήσεις για καλλιέργειες κλωστικής κάνναβης σε Εύβοια και Χανιά.

Όπως αναφέρει η ΚΟΙΝΣΕΠ Kannabio «μετά από 60 χρόνια μιας παράλογης και ανώφελης απαγόρευσης, άνοιξε και επίσημα ο δρόμος για την καλλιέργεια ενός φυτού που μπορεί να αποτελέσει οικολογική σωτηρία».

Η αίτηση καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης στην Εύβοια αφορά σε ιταλική ποικιλία που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε CBD (η περιεκτικότητα σε THC είναι μικρότερη του 0.2%), είναι προσαρμοσμένη στο ζεστό Μεσογειακό κλίμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ελαίων αλλά και ίνας.

Στα Χανιά αφορά σε γαλλική ποικιλία που είναι επίσης προσαρμοσμένη στο Μεσογειακό κλίμα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε έλαια και παράγει σπόρους και ίνα.

Υπενθυμίζεται, πως στα τέλη Μαρτίου υπογράφηκε από τους αρμόδιους υπουργούς η σχετική απόφαση για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας της κλωστικής κάνναβης, με την οποία καθορίστηκε το θεσμικό πλαίσιο για την εισαγωγή της καλλιέργειας των ποικιλιών που προορίζονται αποκλειστικά για βιομηχανική χρήση.Σχόλια