Από τη Χαλκιδική με 5.500 στρέμματα ξεκίνησαν οι φετινοί εμπρησμοί

Από τη Χαλκιδική με 5.500 στρέμματα ξεκίνησαν οι φετινοί εμπρησμοί

Περίπου 5.500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και δάσους κάηκαν στην περιοχή Κομίτσα, στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, από τη φωτιά που ξέσπασε στις 12 εχθές το μεσημέρι.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα ούτε κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς, ενώ επί τόπου παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, συνεχίζοντας το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, έχοντας ως σύμμαχο τους ασθενείς ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή. Με το πρώτο φως της ημέρας, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ρίψεις.

Όπως έγινε γνωστό, το έργο των πυροσβεστών δυσχέραινε η δύσκολη προσβασιμότητα στα πύρινα μέτωπα, αφού, όπως επισημάνθηκε, επρόκειτο για αμιγώς δασικό περιβάλλον. Χρειάστηκε να επιστρατευθούν μηχανήματα για τη διάνοιξη δρόμων, ώστε οι πυροσβέστες να φτάσουν στα φλεγόμενα σημεία.

Παράλληλα, πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος μιλώντας στο thestival.gr, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Είναι πολύ σημαντικό το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και περιούσιες διότι η πυρκαγιά αναπτύχθηκε σε κατοικημένη περιοχή όπου λειτουργούν και πολλές ξενοδοχειακές μονάδες».Σχόλια