Από τον Ωνάση και τη Τζάκι στην Ριμπολόβλεβα: O γάμος του… αιώνα στο νησί του Σκορπιού (photos+video)

Από τον Ωνάση και τη Τζάκι στην Ριμπολόβλεβα: O γάμος του… αιώνα στο νησί του Σκορπιού (photos+video)

Στιγμές δόξας αναμένεται να ζήσει και πάλι μετά από πολλά χρόνια το νησί του Σκορπιού, αφού η κόρη του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, Κατερίνα, ανακοίνωσε ότι παντρεύεται τον αγαπημένο της, την ερχόμενη Τετάρτη – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τους καλεσμένους της…

Η ανακοίνωση

Η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα ανακοίνωσε τη απόφασή της να παντρευτεί, με συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής: «Θέλω να ανακοινώσω ότι παντρεύομαι και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη που θα τελέσω τον γάμο μου στον Σκορπιό την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Θα γιορτάσουμε το γεγονός μέσα από μια σεμνή τελετή, στην οποία θα δώσουν το παρών μόνο η οικογένειά μας και οι στενότεροι φίλοι μας. Αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Μέσα από αυτό το μεγάλο γεγονός ο Σκορπιός συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής μου».

Η ταυτότητα του γαμπρού

Ο 34χρονος σύντροφός της είναι Ελβετός πολίτης, που έχει γεννηθεί στην Ουρουγουάη και είναι επιχειρηματίας με διεθνή παρουσία.

Αγαπώ το Σκορπιό, είναι το καταφύγιό μου

Η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα λέει πως «Ο Σκορπιός σημαίνει τόσα πολλά πράγματα» για την ίδια και εκμυστηρεύεται: «Είναι το προσωπικό μου καταφύγιο που με βοηθά να ξεκουραστώ και να επιστρέψω πιο δυνατή στις υποχρεώσεις μου. Είναι το δεύτερό μου σπίτι, ο απόλυτος προορισμός για τις διακοπές μου» και προσθέτει: «Είναι επίσης ένα ιερό μέρος, γεμάτο ιστορία, παράδοση και σεβασμό. Όλα αυτά οφείλονται στην κληρονομία που άφησε πίσω του ο Αριστοτέλης Ωνάσης».

ΦΩΤΟ από εφημερίδα ''Το Βήμα''

Το ήξερες;

O γάμος της Ριμπολόβλεφα δεν είναι ο πρώτος που θα λάβει χώρα στο νησί. Ο πρώτος ήταν το 1968 και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου εκείνης της χρόνιας όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε την Τζάκυ Κένεντι.

Το wiki του Σκορπιού

Ο Σκορπιός είναι νησίδα του Ιονίου που βρίσκεται στα πρόσγεια του νοτίου στομίου του κόλπου Αλέξανδρου της Λευκάδας.

Ανήκει στο σύμπλεγμα των Τηλεβοΐδων νήσων και στο σύμπλεγμα των Πριγκηπονήσων. Βόρεια του Σκορπιού βρίσκεται η νησίδα Σκορπίδι και ανήκει διοικητικά στο δήμο Μεγανησίου.

To 1963 πωλήθηκε στον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Στη νησίδα αυτή, όπου υφίστανται σήμερα λίγα οικήματα, βρίσκονται οι τάφοι του Αριστοτέλη Ωνάση, του γιου του Αλέξανδρου και της κόρης του Χριστίνας. Για πολλά χρόνια στον όρμο του Σκορπιού ελλιμενιζόταν η θαλαμηγός «Χριστίνα», η μετέπειτα «Αργώ». Το 2012 αγοράστηκε από τον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ ως δώρο για τα γενέθλια της κόρης του.

skorpios

Συνέντευξη και κεντρική φωτογραφία: To Bήμα της ΚυριακήςΣχόλια