Αποχωρούν οι αγρότες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Αποχωρούν οι αγρότες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στα αγροτικά τους μπλόκα ξεκίνησαν να επιστρέφουν λίγα λεπτά πριν από τις 15:00 οι αγρότες Μαλγάρων και Ημαθίας, που στις 13:30 έφτασαν μπροστά στον Λευκό Πύργο και πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση, με αφορμή τη 10η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Zootechnia».

Οι αγρότες, κινούμενοι στην Γ’ Σεπτεμβρίου, μπήκαν με τα τρακτέρ τους στην οδό Τσιμισκή, με κατεύθυνση πλέον τα αγροτικά τους μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων και τον κόμβο Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί σύγκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα, στην οποία έχουν κληθεί να δώσουν το «παρών», όλοι οι κινητοποιημένοι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Ωστόσο, ήδη, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στη συνεδρίαση της, νωρίτερα εντός της ημέρας, αποφασίστηκε να μην συμμετέχουν εκπρόσωποί της στη συνάντηση το απόγευμα. Μέλος της επιτροπής είπε χαρακτηριστικά στο «Πρακτορείο»: «Και εμείς τους καλέσαμε στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο δεν ήρθε κανένας».

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση των αγροτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Κατά τη διάρκειά της, έκλεισαν η Λεωφόρος Νίκης, η οδός Εθνικής Αμύνης, η οδός Παύλου Μελά και ένα μικρό τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεγονός που προκάλεσε μικρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και μικρές καθυστερήσεις.

Παράλληλα, στο σημείο της κινητοποίησης των αγροτών πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης μέλη του ΠΑΜΕ.

Πηγή φωτογραφίας: naftemporiki.grΣχόλια