Απόφαση-σταθμός για δανειολήπτη ιδιοκτήτη καφενείου

Απόφαση-σταθμός για δανειολήπτη ιδιοκτήτη καφενείου

Και οι ιδιοκτήτες καφενείων φαίνεται πως θα έχουν το δικαίωμα να εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη μετά απο απόφαση του Ειρηνοδικείου Καρδίτσας.

Το… ποδαρικό ένανε δανειολήπτης και μέλος της «Ταυτότητα ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ», υπεύθυνος καφενείων στην Καρδίτσα,  έγγαμος με δύο παιδιά. Ο άντρας διατηρούσε καφενείο  σε χωριό της περιοχής, οπού έκανε διακοπή εργασιών, δεν χρησιμοποιούσε υπαλληλικό προσωπικό και η δραστηριότητα του δεν επέφερε σημαντικά κέρδη τα τελευταία έτη.

Συνεπώς η επιχείρησή του  δεν προσδιορίζει εμπορική ιδιότητα στον αιτούντα , αλλά του μικροεμπόρου , αφού αποτελεί μεν εμπορική δραστηριότητα, όμως το κέρδος που αποκομίζει ο αιτών αποτελεί περισσότερο αμοιβή του σωματικού κόπου και μόχθου και όχι αποτέλεσμα κερδοσκοπικών συνδυασμών.

Είχε συνολικά 75.738,56 ευρώ οφειλές προς μία τράπεζα  και πλεόν θα μπορεί να  καταβάλει 150 ευρώ μηνιαίως για 60 μήνες και  μετά από πέντε έτη  154,03 ευρώ μηνιαίως για 240 μηνιαίες δόσεις  για να εξαιρεθεί από την εκποίηση  η κύρια κατοικία του, πετυχαίνοντας διαγραφή των οφειλών κατά 39,31 %.

Ο αιτών αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας λαμβάνει σήμερα σύνταξη αναπηρίας ενώ αναμένει απόφαση Δευτεροβάθμιας επιτροπής ΙΚΑ. Η σύζυγός του ασχολείται με γεωργικές εργασίες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκης,  Πρόεδρος του κόμματος ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ – Ταυτότητα Κεντρώων, επισήμανε ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη και οριστική ένταξη στο νόμο περί διαγραφής των χρεών όλων των ιδιοκτήτων καφενείων ανά την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις οφειλές τους.

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΤΕ προς δανειολήπτες: Επικοινωνήστε μαζί μας, υπάρχουν λύσεις

 Σχόλια