Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά τη μαραθώνια συνεδρίασή του, το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

b58c5bce6b4268977e73896338e86402

Οι δικαστές τήρησαν την σκληρή γραμμή και τοποθετήθηκαν κατά του νόμου Παππά με 14 ψήφους, ενώ 11 ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας.

Όλα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους δυο μήνες μοίαζουν σαν να μην έγιναν ποτέ.

Ο διαγωνισμός για τις τέσσερις άδειες θεωρείται ουσιαστικά ως μη γενόμενος. Έτσι, τα υφιστάμενα τηλεοπτικά κανάλια, που δεν πήραν άδεια βάσει της διαδικασίας του νόμου Παππά, θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Η κυβέρνηση πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς θα αναγκαστεί να επιστρέψει τα χρήματα στους υπερθεματιστές, οι οποίοι απο την πλευρά τους φαίνεται να είναι αδειούχοι χωρίς… άδεια και χωρίς… κανάλι!!!  Επιστροφή στο παλαιό καθεστώς.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν έδωσε καμία προθεσμία για διορθώσεις στο νόμο 4339/2015, κρίνοντας ότι μόνο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι αρμόδιο για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

 

Σε πολιτικό επίπεδο τα πράγματα έχουν πάρει φωτιά καθώς είναι βέβαιο πως η Νέα Δημοκρατία θα θέσει πρόταση μορφής κατά του Νίκου Παππά.

Θυμηθείτε το προφητικό άρθρο του Πέτρου Κουσουλού για τον διαγωνισμό και τους νέους καναλαρχες:

«Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί και οι άδειες που θα δοθούν θα είναι τέσσερις. Οι μεγάλοι χαμένοι όμως θα είναι όχι εκείνοι που έμειναν εκτός (Βρυώνης καλή ώρα) αλλά οι νικητές. Οι πλειοδότες! Γιατί;

Επειδή είναι νομικά σίγουρο ότι η διαδικασία-τραγέλαφος θα ακυρωθεί εάν και όταν οι «χαμένοι» του reality προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας. Το ΣτΕ.»

 

Ο πρόεδρος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου αποχώρησε από το Αρσάκειο Μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Το προφητικό άρθρο του Π. Κουσουλού για τον διαγωνισμό και τους νέους καναλαρχες

Τηλεοπτικές άδειες: Η ακινητοποίηση του ΕΣΡ, ο Νόμος Παππά, η Συνταγματικότητα και ο ορφανός πατροκτόνος

 

 
Σχόλια