Αποφυλακίζεται ο Κάντας λόγω παρέλευσης 18μήνου

Αποφυλακίζεται ο Κάντας λόγω παρέλευσης 18μήνου

Εκτός φυλακής θα βρίσκεται σε λίγες ημέρες ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στις υποθέσεις των εξοπλιστικών, καθώς συμπλήρωσε 18 μήνες προφυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Κάντας που διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, επί θητείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Άκη Τσοχατζόπουλου, είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στους ανακριτές, και την παραδοχή του ότι είχε εισπράξει μίζες ύψους περίπου 12 εκατομμυρίων για να προωθήσει ή να μην μπλοκάρει την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Με το σχετικό βούλευμα αντικαθίσταται μάλιστα η προσωρινή κράτηση του Αντώνη Κάντα, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, και καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 200.000.

Σημειώνεται τέλος, ότι τους επόμενους μήνες ο Αντώνης Κάντας αναμένεται να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων για κατηγορίες που αφορούν στην προμήθεια των συστημάτων «Ερμής» και των υποβρυχίων.Σχόλια