Απογοήτευση για την Ελλάδα στο Ρίο – Θετικό δείγμα ντόπινγκ Ελληνίδας κολυμβήτριας

Απογοήτευση για την Ελλάδα στο Ρίο – Θετικό δείγμα ντόπινγκ Ελληνίδας κολυμβήτριας

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο δείχνει να ξεκινάει η περιπέτεια των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, καθώς, το απόγευμα της Παρασκευής, έγινε γνωστό πως υπάρχει κρούσμα ντόπινγκ σε ελληνίδα κολυμβήτρια, αλλά και έναν αθλητή που έχει πιάσει το όριο για τους παραολυμπιακούς.

Η δυσάρεστη είδηση ήρθε από το ΕΣΚΑΝ που έκανε στην Αθήνα τους ελέγχους των δειγμάτων και αμέσως μετά ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος, ενημέρωσε την αθλήτρια πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα πρέπει να μαζέψει τα πράγματα της και να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα, χάνοντας φυσικά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λίγες μόλις ώρες πριν από την Τελετής Έναρξης και η ελληνική συμμετοχή μετράει ένα πρώτο «χτύπημα» της μάστιγας του πρωταθλητισμού, αφού ας μην ξεχνάμε πως λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ παραλίγο να αποκλειστεί ολόκληρος ο αθλητισμός της Ρωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αθλήτρια έχει ήδη αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό και προσωρινά βρίσκεται σε ξενοδοχείο της πόλης, περιμένοντας νεότερες οδηγίες.

Παράλληλα, θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας φέρεται να έχει βρεθεί και αθλητής που επρόκειτο να λάβει μέρος στου Παρολυμπιακούς.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως την είδηση δεν έχουν επιεβεβαιώσει ακόμη (περιμένοντας και τα αποτελέσματα του 2ου δείγματος) η ΕΟΕ και οι αντίστοιχες ομοσπονδίες των αθλημάτων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Μόλις 28 αρχηγοί κρατών θα βρεθούν στο ΡίοΣχόλια