Αποκαλύφθηκε το «τέρας» του Λόχ νες! Τι κρυβόταν στο βυθό της λίμνης;

Αποκαλύφθηκε το «τέρας» του Λόχ νες! Τι κρυβόταν στο βυθό της λίμνης;

Σε βάθος 180 μέτρων, στον βυθό της λίμνης του Λοχ Νες βρέθηκε μια φιγούρα με μακρύ λαιμό . Επιτέλους, βρέθηκε το τέρας; Όχι, δεν ήταν παρά μόνο το ομοίωμα της Νέσι που χρησιμοποιήθηκε πριν από δεκαετίες στα γυρίσματα μιας ταινίας.

«Κατά την επιχείρηση Groundtruth βρέθηκε ένα πολύ γνωστό πλάσμα. Μολονότι έχει τη μορφή της Νέσι, δεν πρόκειται για τα λείψανα του τέρατος που έχει συναρπάσει όλον τον κόσμο εδώ και 80 χρόνια αλλά για μια άλλη σταρ, της μεγάλης οθόνης», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού της Σκωτίας.

Ένα υποθαλάσσιο ρομπότ, το Munin, που ήταν εξοπλισμένο με συστήματα σόναρ, έδωσε στους επιστήμονες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν πολλά σημεία της περίφημης λίμνης, που κανείς δεν είχε καταφέρει να τα απεικονίσει στο παρελθόν. Η μια από τις φωτογραφίες που τράβηξε το ρομπότ έδειχνε μια αναγνωρίσιμη φιγούρα, ξαπλωμένη στον βυθό, σε βάθος 180 μέτρων.

Δυστυχώς, δεν πρόκειται παρά για μια κινηματογραφική μακέτα η οποία βούλιαξε μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» του Μπίλι Γουάιλντερ, το 1970.

Το μυστήριο παραμένει αξεδιάλυτο. Κανείς δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ότι είδε πραγματικά τη Νέσι, ένα είδος θαλάσσιου δράκοντα ο θρύλος του οποίου ανάγεται στον 17ο αιώνα…



Σχόλια