ΣΔΟΕ: Είχαμε στείλει τα στοιχεία για το παρατραπεζικό κύκλωμα στον Στουρνάρα (ηχητικό)

ΣΔΟΕ: Είχαμε στείλει τα στοιχεία για το παρατραπεζικό κύκλωμα στον Στουρνάρα (ηχητικό)

Έκθετος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιάννης Στουρναρας ο οποίος απ’ ότι φαίνεται απέκρυψε τα στοιχεία-σοκ για την δράση παρατραπεζικού κυκλώματος που εβγάζε χρήματα στο εξωτερικό από τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο. Πρόκειται για το μεγάλο θέμα που έχει αποκαλύψει με συνεχή δημοσιεύματα το ereportaz 

Η στάση του κ. Στουρνάρα που είναι πολιτικά πρωτόγνωρη καθώς δεν διαβίβαζε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τις απαντήσεις που έπαιρνε από το ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Νυχτερινό Ρεπορτάζ του ραδιοφώνου του Alpha 989. Καλεσμένη της εκπομπής ήταν η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή και στην τηλεφωνική γραμμή βρισκόταν ο πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Π. Κουσουλός ρώτησε τον κ. Φλωράτο για το σκάνδαλο που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το ereportaz.

Tότε η κ. Ραχήλ Μακρή επεσήμανε πως είχε στείλει ερώτηση προς το ΣΔΟΕ, για την οποία μέχρι σήμερα δεν είχε λάβει απάντηση! Και κάπου εδώ βγήκε το λαυράκι… Ο κ. Φλωράτος ενημέρωσε τον Π. Κουσουλό και την κ. Μακρή ότι το ΣΔΟΕ είχε αποστείλει απάντηση, η οποία ως δια μαγείας δεν έφτασε ποτέ στην πρώην βουλευτή.

Εκείνη την περίοδο υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Στουρνάρας ο οποίος μετέπειτα τοποθετήθηκε και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν απέκρυψε τα στοιχεία από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο απαντώντας -ψευδώς- ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου. Όλως τυχαίως στην συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται τραπεζικά ιδρύματα τα οποία σήμερα εποπτεύει ο κ. Στουρνάρας ο οποίος όμως δεν είχε δει το τεράστιο παρατραπεζικό σκάνδαλο που του είχε στείλει το ίδιο το ΣΔΟΕ. 

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης από το «Βραδινό ρεπορτάζ του Alpha 989»:

[mejsaudio src=»wp-content/uploads/2015/10/komeno.mp3″]

Τα ερωτήματα είναι πολλά:

Γιατί ο κ. Στουρνάρας παραπλάνησε το ελληνικό Κοινοβούλιο κάνοντας λόγο για αναρμοδιότητα από την στιγμή που είχε λάβει την σχετική απάντηση του ΣΔΟΕ; 

Τι φοβήθηκε ή ποιους ήθελε να καλύψει; 

Ή μήπως η απάντηση του ΣΔΟΕ παρέπεσε καπου στους… διαδρόμους του υπουργείου;

Το ereportaz.gr θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις εώς ότου γίνει φωτιστούν όλες οι σκοτεινές πλευρες της υπόθεσης… 

 

 Σχόλια