Αποκάλυψη! Στο φως η κατάθεση του μάρτυρα- κλειδί για την υπόθεση του Μπεν

Αποκάλυψη! Στο φως η κατάθεση του μάρτυρα- κλειδί για την υπόθεση του Μπεν

Η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα κλειδί, έρχεται να δώσει απαντήσεις στην κινητοποίηση των Βρετανών αστυνομικών, που συνεχίζουν τις έρευνες στο επίμαχο χωράφι στην Κω.

290916-ben

Ενώ δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, σκιαγραφείται ως άτομο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, που φέρεται να σκότωσε άθελά του τον μικρό Μπεν κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στο χωράφι όπου έχουν επικεντρωθεί σε πρώτο στάδιο οι έρευνες.


Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Μπεν: Έξαλλοι οι συγγενείς του Κ. Μπάρκα θέλουν να κινηθούν νομικά


Σύμφωνα με το »Έθνος της Κυριακής» ειδικός ερευνητής των βρετανικών Αρχών ανέλαβε να αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης με τον μάρτυρα, ο οποίος έπειτα από τόσα χρόνια αποφάσισε να «ανοίξει το στόμα» του και να πει όλα όσα γνωρίζει.

Τι είπε στους αστυνομικούς
Φέρεται να πλησίασε τους Βρετανούς αστυνομικούς με διάθεση να παραθέσει στοιχεία και πληροφορίες για τον μικρό Μπεν. «Στην προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του, έπειτα από δική του προσέγγιση, ο μάρτυρας κατάθεσε τι είχε συζητήσει με τον οδηγό του εκσκαφέα, Κωνσταντίνο Μπάρκα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ο ίδιος ο δράστης του είχε διηγηθεί τι συνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα. Μας έχει υποδείξει συγκεκριμένα σημεία που θα έπρεπε να αναζητήσουμε τα ίχνη του Μπεν», εξηγεί αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες.

«Είπε ότι επέλεξε να μιλήσει τώρα γιατί ήθελε η μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο φαίνεται να αποτέλεσε τον βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο», προσθέτει η ίδια πηγή.

mpen_819760333

Το κόστος των ερευνών
Στις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του Μπεν, το κόστος των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά το 1 εκατ. λίρες, συμμετέχει ενεργά και ένας Ελληνας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Νότιου Γιορκσάιρ. Είναι ο άνθρωπος που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο στην επικοινωνία μεταξύ των βρετανικών και ελληνικών αστυνομικών Αρχών γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Πρόκειται για τον 36χρονο Θανάση Φουρλή, ο οποίος μίλησε για την τροπή που έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες μετά την αποκάλυψη ότι το μικρό αγόρι ίσως καταπλακώθηκε από εκσκαφέα. «Οταν ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά προσφέρθηκα να συνδράμω στον νέο κύκλο ερευνών. Εστειλα e-mail στον υπεύθυνο της επιχείρησης λέγοντας ότι εάν θέλουν βοήθεια προσφέρομαι να βοηθήσω γιατί μιλάω την ελληνική γλώσσα και έχοντας εργαστεί στο νησί της Κω γνωρίζω την τοπική κοινωνία. Την επόμενη ημέρα ειδοποίησαν τον προϊστάμενό μου και κάπως έτσι εντάχθηκα στο δυναμικό της συγκεκριμένης επιχείρησης», δηλώνει ο Θ. Φουρλής ως προς το πώς ενεπλάκη με την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης.

Ο Ελληνας αστυνομικός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην Κω. «Ο Ρόλος μου αφορά στην επικοινωνία μεταξύ βρετανικών και ελληνικών αστυνομικών Αρχών, αλλά συμμετέχω και στις έρευνες. Για παράδειγμα, εάν κάποιος Ελληνας δεν μιλάει αγγλικά, τότε αξιολογώ τις πληροφορίες που προσφέρει. Η αρχική αυτή επαφή είναι σημαντική διότι επαφίεται σε μένα να εξετάσω κατά πόσο μία μαρτυρία συμβάλλει στις έρευνες, καθώς και στο να χτίσω μια καλή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ημών και του ατόμου που θέλει να μιλήσει».Σχόλια