Οι αποκαλύψεις του eReportaz γίνονται μετά από ένα μήνα πρωτοσέλιδα στον Κυριακάτικο Τύπο

Οι αποκαλύψεις του eReportaz γίνονται μετά από ένα μήνα πρωτοσέλιδα στον Κυριακάτικο Τύπο

Σήμερα (29.04), κυκλοφόρησαν εκτάκτως λόγω της Πρωτομαγιάς τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων Εφημερίδων. Όπως κάνει, κάθε μέσο ενημέρωσης, που σέβεται τον εαυτό του, ρίξαμε μία ματιά στα πρωτοσέλιδα.

Με χαρά διαπιστώσαμε, ότι η εφημερίδα «Καθημερινή» φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «ο παπάς ο μεγάλος ζήτησε μίζα 10.000» ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις «ιερές μπίζνες της Τήνου» Ένα ρεπορτάζ που πρώτο είχε γράψει το ereportaz, πριν από περίπου ένα μήνα, και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου. 

Η αποκάλυψη του eReportaz

Το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής

Στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας επισημαίνεται η δράση της εταιρείας εμπορίας χρυσού, που είχε αναλάβει τη “διαχείριση” των ταμάτων από προσκυνηματικό χώρο. Μετέφεραν, δηλαδή τα χρυσά τάματα στην Τουρκία για λιώσιμο και καθαρισμό και στη συνέχεια απέδιδαν το χρυσάφι (σε πλάκες) στο εκκλησιαστικό ίδρυμα. Όπως όμως οι ίδιοι ανέφεραν σε συνομιλίες τους, δεν ακολουθούσαν τις νόμιμες διαδικασίες (“δεν είναι νόμιμο αυτό που κάνουμε, δεν δικαιολογείται τίποτα από τις συναλλαγές που έχουμε κάνει”) κάτι που τους απέφερε μεγάλα οικονομικά οφέλη (“πείραζαν” την περιεκτικότητα του κράματος σε χρυσό), ενώ για να διατηρούν σε ισχύ τη σύμβασή τους με την Εκκλησία έδιναν “μίζες” σε ιερωμένους (“ο παπάς ο μεγάλος προχθές μας ζήτησε 10.000 ευρώ μίζα).

Η ομάδα του eReportaz, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν και αφορούν την απόπειρα ορισμένων να μην δημοσιοποιηθεί το θέμα, αποδεικνύοντας οτι αποτελεί ένα απο τα κορυφαία ενημερωτικά και ερευνητικά site της χώρας, αποκάλυψε το θέμα. Προς έκπληξη μας διαπιστώνουμε ότι η ιστορική εφημερίδα «κλείνει τα μάτια» στην δημοσιογραφική επιτυχία της ιστοσελίδας και όχι μόνο δεν αναφέρει την πηγή αλλά παραπλανώντας το αναγνωστικό κοινό αναφέρει πως αποκαλύπτει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια των συναδέλφων της Καθημερινής οφείλεται σε κάποιου είδους επιπολαιότητα ή στον δαίμονα του τυπογραφείου (sic) καθώς δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η συγκεκριμένη στάση. Πάντως αποτελεί παράδοξο ένα θέμα το οποίο έχει αναγνωστεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές να εμφανίζεται ως πρωτογενές ή αποκάλυψη μιας εφημερίδας η οποία γίνεται με έναν μήνα καθυστέρηση! Σε κάθε περίπτωση γνωστοποιούμε ότι αναμένουμε την διόρθωση σε ό,τι αφορά την πατρότητα του θέματος.

Και φυσικά το ρεπορτάζ συνεχίζεται καθώς στην ίδια δικογραφία εμπλέκονται πολιτικοί αλλά και γνωστοί υπόδικοι επιχειρηματίες…

Διαβάστε εδώ τις αποκαλύψεις για τα τάματα της Τήνου και την δράση του κυκλώματος καθώς και το «μπλόκο» στο αεροδρόμιο

 


Σχόλια