Αποκαλύπτουμε τα αντιφατικά βουλεύματα στην υπόθεση Energa-Hellas Power

Αποκαλύπτουμε τα αντιφατικά βουλεύματα στην υπόθεση Energa-Hellas Power

Γράφει ο ειδικός συνεργάτης

Νέα αδιάσειστα στοιχεία από την ανάλυση των οποίων προκύπτουν ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά που ήδη απασχολούν την φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης παρουσιάζει το e-reportaz σχετικά με την υπόθεση των εταιριών Energa-Hellas Power και τις αποφυλακίσεις που σημειώθηκαν.

Τα νέα στοιχεία που προέρχονται από την σχηματισθείσα δικογραφία αφορούν δυο από τους κατηγορούμενους.

Τον Αχιλλέα Φλώρο, συνομιλητή του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη και τον Χαράλαμπο Σμυρλιάδη. 


Υπενθυμίζεται ότι ο Αχ. Φλώρος και ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ είχαν πολύ συχνές συνομιλίες μέχρι και την σύλληψη του πρώτου με αντικείμενο την τοποθέτηση του «δικού τους προσώπου» ως επικεφαλής του ΛΑΓΗΕ.

Μάλιστα στις αρχές Μαϊου 2013 το Κυριακάτικο Βήμα είχε ολοσέλιδο ρεπορταζ(;), ανυπόγραφο, το οποίο εξυμνούσε τους εμπλεκόμενους του σκανδάλου. Λίγες ημέρες μετά ο κ. Ψυχάρης κλήθηκε και κατέθεσε στον ανακριτή κ. Γεωργουλέα.

Με διαφορά λίγων 24ωρων τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους -μεταξύ των οποίων και ο Αχ. Φλώρος- αφέθηκαν ελεύθεροι με το υπ’ αριθ. 2470/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε το δημοσίευμα του «Βήματος» και την κατάθεση Ψυχάρη (εδώ)

tovima-energa-hellas power2

«Υγιής και ικανός να διακινήσει μεγάλα ποσά»

Ωστόσο, τρεις μήνες προτού οι δικαστές κρίνουν ότι ο Αχ. Φλώρος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος λόγω των «σοβαρών προβλημάτων υγείας» που αντιμετωπίζει, έκριναν ότι δεν χρειαζόταν καν να εισέλθει και να νοσηλευθεί σε ειδική κλινική!

Μάλιστα, υιοθετώντας, ουσιαστικά την πρόταση της εισαγγελέως, κυρίας Ελένης Μαυροπούλου, δέχονταν ότι ήταν ύποπτος φυγής αλλά και διακινητής σημαντικών χρηματικών ποσών στο εξωτερικό!

Στο πολυσέλιδο υπ’ αριθ. 1383/2013 βούλευμα που εκδόθηκε στις 13-3-2013 και αποκαλύπτει σήμερα το e-reportaz, προκύπτει μια σαφέστατη αντίφαση σε σχέση με τα όσα αποφασίστηκαν τρεις μήνες αργότερα.

Στην πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει για τον κ. Φλώρο:

«…Τόσο κατά το στάδιο της ανάκρισης όσο και κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που προηγήθηκε, ο προσφεύγων δεν αποκάλυψε την ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών, που διαθέτει στο εξωτερικό, γεγονός που αποδεικνύει ότι επιχείρησε να συσκοτίσει ή τουλάχιστον να επιβραδύνει την ανακριτική διαδικασία…»

Επιπλέον λίγο πιο κάτω αναφέρει:

«…Πράγματι από τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι έχει αποκτήσει στενούς δεσμούς με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην αλλοδαπή (δικηγόρους, επιχειρηματίες, κλπ), ικανά να συνδράμουν στην διακίνηση και απόκρυψη των χρηματικών ποσών, τα οποία προφανώς εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη της οργάνωσης….». 

Μάλιστα οι ίδιοι οι δικαστές, αναφερόμενοι στα προβλήματα υγείας του Αχ. Φλώρου, ξεκαθαρίζουν ότι «ουδόλως προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος χρήζει άμεσης εισαγωγής σε ειδική (και οργανωμένη) οφθαλμολογική κλινική και ότι πρέπει εξ’ αυτού του λόγου να αντικατασταθεί η επιβληθείσα σε αυτόν προσωρινή κράτηση…». 

Αντίθετα, αναφέρουν ότι λάμβανε την απαραίτητη νοσηλεία εντός των φυλακών καθώς και ότι ακολουθούσε συγκεκριμένη δίαιτα.

Δείτε το βούλευμα

2

1

4

3

Τι άλλαξε; 

Τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν και απασχολούν το νομικό κόσμο της χώρας είναι σαφή: Τι άλλαξε μέσα σε τρεις μήνες; Πως μπορεί ένας «αμετανόητος» υπόδικος με όχι και τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας   να μετατράπηκε σε «βαριά ασθενή» και μη ύποπτο φυγής; 

Έπαιξαν -εν τέλει- κάποιο ρόλο τα δημοσιεύματα αλλά και οι ισχυρές διασυνδέσεις με εκδότες στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και όχι…μόνο;

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τις αποκαλύψεις που έγιναν από το ereportaz.gr κατέθεσε ερώτηση ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Παράλληλα οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον και του γ.γ. Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Γιώργου Σούρλα.
Σχόλια