Aποκάλυψη βόμβα: Μέλος του κυκλώματος έδωσε τον Περουκίδη

Aποκάλυψη βόμβα: Μέλος του κυκλώματος έδωσε τον Περουκίδη

Μέλος του κυκλώματος και επίσης κατηγορούμενος είναι ο άνθρωπος που κελάδησε και έδωσε τον φερόμενο ως εγκέφαλο της υπόθεσης κόκα στο Κολωνάκι, Σταύρο Περουκίδη.

Όπως πληροφορείται το eReportaz, από απόλυτα εξακριβωμένες πηγές, ο «καταδότης» πιέστηκε από κύκλους της Ασφάλειας και της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποκαλύψει το «κρυσφήγετο» του επί δύο χρόνια καταζητούμενου επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη εν ριπή οφθαλμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το deal έχει να κάνει με την ευμενέστερη ποινική μεταχείριση η οποία προσφέρθηκε για την επικείμενη δίκη. Στην υπόθεση μάλιστα εμπλέκεται και πρώην υπουργός ο οποίος φέρεται να διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με το εν λόγω άτομο και φέρεται να το συμβούλεψε να συνεργαστεί με τις Αρχές.   

Στο φύλλο της εφημερίδας ΜΠΑΜ» που δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουλίου, φιλοξενήθηκε αποκλειστική δήλωση του Σταύρου Περουκίδη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως κρυβόταν όλο αυτό το διάστημα διότι είναι χρήστης και φοβόταν να πάει στη φυλακή!

Η δράση του Περουκίδη έχει καταγραφεί, σύμφωνα με τη δικογραφία, τόσο από τηλεφωνικές επικοινωνίες που κατέγραφε ο «κοριός» της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και από τη φυσική παρακολούθησή του. Επίσης, στη δικογραφία σημειώνεται ως προς τη δράση του Περουκίδη: «Το άτομο ονόματι Σταύρος, όπως διαπιστώσαμε, είναι ο Περουκίδης Σταύρος, γεννημένος το 1964 στο Καζακστάν και χρησιμοποιούσε τα δύο κινητά τηλέφωνα που μας έδωσαν με συνδρομητή τον ίδιο. Ο συγκεκριμένος εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας συνέταιρος στο κατάστημα Lili Shu, στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, και το τελευταίο χρονικό διάστημα μαζί με άλλα άτομα ήταν έτοιμος να ξεκινήσει άλλο κατάστημα στο Γκάζι. Για τις πωλήσεις των ναρκωτικών χρησιμοποιεί κωδικές λέξεις όπως “βιογραφικό”, “τραπέζι”, “μπουκάλι”, “Marlboro”, “μηχανάκι”, “σετ φούστα-μπλούζα”, “ατομάκι”, “πράσινο ελληνικό”».

Ο δικηγόρος πάντως του Περουκίδη τονίζει σε σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται: «Το είδος, η εμβέλεια και η βαρύτητα που του αποδίδονται είναι απολύτως αναντίστοιχη σε σχέση με αυτό που έχει παρουσιαστεί».

Ο 54χρονος επιχειρηματίας έχει καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν, και πριν την εμπλοκή του στο κύκλωμα της κόκας με τους επωνύμους είχε λευκό ποινικό μητρώο. Μάλιστα, πραγματοποίησε σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και η εμφάνισή του στον χώρο της νύχτας έγινε το 2003. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι τότε που απόρησαν με το πώς βρήκε τα χρήματα ο συγκεκριμένος άνδρας να εμπλακεί με τα νυχτερινά κέντρα. Αποτελούσε τον μυστηριώδη τύπο του Κολωνακίου τον οποίο όλοι γνώριζαν, μιλούσαν μαζί του και φωτογραφίζονταν σε ανέμελες στιγμές σε Αθήνα και Μύκονο, κι όμως ελάχιστα γνώριζαν γι’ αυτόν. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας του Κολωνακίου προμηθευόταν κοκαΐνη, σκανγκ και άλλα ναρκωτικά και στη συνέχεια τα «έσπρωχνε» σε επώνυμους πελάτες του Κολωνακίου, της Γλυφάδας και των ακριβών προαστίων. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, λίγους μήνες μετά την παρακολούθηση του κινητού του Περουκίδη, στο στόχαστρο της Δίωξης Ναρκωτικών μπήκε ένας 33χρονος Έλληνας που εμφανιζόταν ως άνεργος, αλλά την ίδια στιγμή ετοιμαζόταν να ανοίξει και δεύτερο μαγαζί στο Γκάζι, στο οποίο συνεταίρος του θα ήταν ο επιχειρηματίας Σταύρος Περουκίδης.

Εκτός από τον Περουκίδη, για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί πέντε Αλβανοί, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών που συμμετείχαν στην επιχείρησης εξάρθρωσης του κυκλώματος ως «τα μεγάλα κεφάλια του κυκλώματος που ουσιαστικά είχαν την ευθύνη για την προμήθεια από τη γειτονική χώρα των ναρκωτικών ουσιών» και τριών ακόμη Ελλήνων, ενώ καταζητείται ακόμη ένα άτομο με το ψευδώνυμο «Ero» που είναι αλβανικής καταγωγής και φέρεται να παίζει κομβικό ρόλο στη λειτουργία των δύο κυκλωμάτων.

 

 


Σχόλια