Αποκατάσταση των δρομολογίων των τρένων από τις 11 το βράδυ

Αποκατάσταση των δρομολογίων των τρένων από τις 11 το βράδυ

Την αποκατάσταση όλων των δρομολογίων των τρένων από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κανονικά αναχωρούν οι αμαξοστοιχίες 600/601 Αθήνα –  Θεσσαλονίκη, ενώ από το πρωί της Παρασκευής θα εκτελούνται και όλα τα δρομολόγια του προαστιακού Λάρισα – Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται εχθές ότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης, υπήρξαν τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς σημειώθηκαν μηχανικές βλάβες σε αμαξοστοιχίες που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ντόμινο πολύωρων καθυστερήσεων και ταλαιπωρίας για εκατοντάδες επιβάτες.

Λόγω των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε τη μείωση των δρομολογίων των τρένων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα αίτια και τους υπευθύνους όσων συνέβησαν την Τετάρτη σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και για τις μηχανικές βλάβες που οδήγησαν στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών, με έγγραφό του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Σχόλια