Αποκλεισμοί της Εθνικής οδού από αγρότες και στη δυτική Ελλάδα

Αποκλεισμοί της Εθνικής οδού από αγρότες και στη δυτική Ελλάδα

Την απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους πήραν οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία.

Το μεσημέρι έκαναν πορεία στο κέντρο του Αγρινίου, η οποία κατέληξε έξω από το κτήριο της ΔΟΥ, όπου στη συνέχεια έγινε συμβολική κατάληψη.

Στις 5:00 το απόγευμα θα κλείσουν για έξι ώρες την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ενώ όπως ανακοίνωσαν, θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην ενημερωτική εκδήλωση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 6:30 το απόγευμα στο Αγρίνιο, για το ασφαλιστικό.

Επίσης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της γέφυρας του Ευήνου από τις 7:00 το απόγευμα, έως της 9:00 το βράδυ.

Νωρίτερα, αγρότες της Ναυπακτίας έκλεισαν για τρεις ώρες την περιμετρική της Ναυπάκτου, ενώ αγρότες από την Βόνιτσα και το ‘Ακτιο, απέκλεισαν για τέσσερις ώρες τον κόμβο του Αγίου Νικολάου.

Στην Αχαΐα, αγρότες αναμένεται να κλείσουν από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, απόψε αναμένεται να συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή, προκειμένου να πάρει αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Πέμπτη, δηλαδή την ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Στην Αιγιάλεια, αγρότες προγραμματίζουν να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, από τις 6:00 το απόγευμα, έως τις 10:00 το βράδυ.

Στην Ηλεία, αγρότες παραμένουν στα δύο μπλόκα που υπάρχουν στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου και Μαραθιάς προχωρώντας σε ολιγόωρους αποκλεισμούς της εθνικής οδού.

Κλειστά έως τις 8 το βράδυ τα Τέμπη

Όπως είναι γνωστό, από τις 12.00 το μεσημέρι, αγρότες κρατούν κλειστή την κοιλάδα των Τεμπών και αναμένεται να τη δώσουν στην κυκλοφορία και πάλι στις 20:00.

Τα μέλη του μπλόκου συνεδριάζουν για να αποφασίσουν για πόσες ώρες θα κλείσουν τα Τέμπη την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζονται σε 12ωρο αποκλεισμό.

 Σχόλια