Αποκλεισμός (;) της Ρωσίας από κάθε ευρωπαϊκή ή παγκόσμια αθλητική διοργάνωση

Αποκλεισμός (;) της Ρωσίας από κάθε ευρωπαϊκή ή παγκόσμια αθλητική διοργάνωση

Ότι είναι πολύ πιθανό η Ρωσική Ομοσπονδία να αποκλειστεί από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ή παγκόσμια αθλητική διοργάνωση, ανακοίνωσαν σήμερα η WADA και η IAAF σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, καθώς, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα η οποία διεξήχθη από ανεξάρτητη επιτροπή, η Ρωσία έχει προχωρήσει σε μία σκανδαλώδη διαδικασία συγκάλυψης αθλητών οι οποίοι ντοπάρονται.

Την ίδια ώρα, από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη συγκεκριμένη έρευνα, προκύπτει πως δεν είναι μόνο η Ρωσική Ομοσπονδία «μπλεγμένη» στο συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Οι ανεξάρτητοι ελεγκτές έχουν συλλέξει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Ομοσπονδίες πολλών σημαντικών χωρών στο κομμάτι του αθλητισμού έχουν προχωρήσει σε σκανδαλώδεις συμφωνίες με εκπροσώπους της IAAF, οι οποίοι έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών αναλάμβαναν να καλύψουν ή καλύτερα να «μαγειρέψουν» ύποπτα δείγματα doping, ακόμη και πολύ μεγάλων προσωπικοτήτων του αθλητισμού.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν η IAAF θα κάνει αποδεκτή την έκθεση της ανεξάρτητης αρχής, αλλά σύμφωνα με το Reuters οι επικεφαλής της είναι αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση μέχρι το τέλος.Σχόλια