ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι αναρχικοί, η απεργία πείνας και το άθλιο φαγητό (photos & video)

578 5

Της Φαίδρας Πρώτου

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Σχιστό Κερατσινίου, προχώρησε ομάδα αναρχικών το μεσημέρι του Σαββάτου (17/09/2016), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ereportaz.


Οι διαμαρτυρόμενοι πλησίασαν την κλειστή πύλη του στρατοπέδου κρατώντας πανό και σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των προσφύγων και το άνοιγμα των συνόρων.

Με το σύνθημα «ελευθερία» στα Περσικά, να ηχεί απο την ντουντούκα, οι πρόσφυγες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν συλλογικά.

Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι την κεντρική οδό του Σχιστού, καταλήγωντας ξανα στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου.

«Πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών»  άκουγε κανείς να φωνάζουν μικρά προσφυγόπουλα κρατώντας σημαίες-σύμβολα της αναρχίας.

 

Όταν τα νέα κυκλοφορούν ταχύτατα

Νωρίτερα ενα περιστατικό βίας σημειώθηκε έξω απο το στρατόπεδο, όταν ομάδα εθνικιστών εμφανίστηκε πάνω σε μηχανές και επιτέθηκε λιθοβολώντας την ομάδα αναρχικών που μόλις είχε ξεκινήσει την διαμαρτυρία.

Οι τελευταίοι, δε δίστασαν να αναφέρουν το περιστατικό κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους σε μια προσπάθεια «προσέγγισης» των προσφύγων.

 

Η απεργία πείνας

Λίγες ημέρες νωρίτερα, και μετά απο πολύ καιρό υπομονής, οι διαμένοντες του χώρου φιλοξενίας στο στρατόπεδο του Σχιστού, αποφάσισαν απεργία πείνας ως ένδειξη  διαμαρτυρίας.

Αυτή την φορά όχι για το άνοιγμα των συνόρων, το οποίο δεν παύει ποτέ να αποτελεί μοναδική ευχή όλων, αλλά η αλλαγή του φαγητού που τους παρέχεται σε ημερήσια βάση.

Το πρόβλημα έγκειται όχι τόσο στην ποσότητα, που στην πραγματικότητα είναι υπερβολικά μικρή, όσο στην ποιότητα του φαγητού που τους δίνεται.  Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών προσφύγων, το φαγητό αρκετές φορές μυρίζει μούχλα. Επιπλεόν, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνων που κατέληξαν στο νοσοκομείο εξ αιτίας αυτού.

«Μας δίνουν φαγητό που τρώνε οι κότες», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας ηλικιωμένος άντρας στο ereportaz .

Ο αγώνας των προσφύγων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα συνεχιστεί έως ότου αυτά γίνουν πράξη και αναμένεται να είναι δύσκολος, εν όψει ενός βαρύ χειμώνα που καραδοκεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Στους δρόμους εκατοντάδες πρόσφυγες – Εγκατέλειψαν το κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων (βίντεο)

 Join the Conversation

5 comments

 1. Ελένη Μ. Απάντηση

  Απίστευτο!Συγχαρητήρια για το άρθρο σας!

 2. Σεμίνα Δ. Απάντηση

  Νομίζω πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες σα σκυλιά (βλέπε φώτος με τα φαγητά) και να τους δώσουμε μια ευκαιρία για ένα μέλλον στην Ευρώπη…

 3. νικ Απάντηση

  Προτείνω για μενού ψητό σολωμό συνοδευόμενο από σαμπάνια με φράουλες και γλυκό επιλεγμένο αυστηρά και μόνο από το »ΚΟΣΜΙΚΟ»

  ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ

  1. Σεμίνα Δ. Απάντηση

   Ξερεις Νικ, δε ξέρω πως κατα την δική σου οπτική γωνία από το μουχλιασμένο πήγες στο σολωμό και στις σαμπάνιες… Αντί αυτού θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ φαγητό αν μη τι αλλο.. όχι μουχλιασμένο..»Επιπλεόν, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνων που κατέληξαν στο νοσοκομείο εξ αιτίας αυτού». , τι δε καταλαβαίνεις;;

   1. νικ Απάντηση

    Σεμίνα,

    το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες έχει προ πολλού ξεπεράσει κάθε όριο ανεκτικότητας και υπομονής του Ελληνικού λαού.
    Δεν θα το αναλύσουμε εδώ αυτό το θέμα, αλλά το ένα φέρνει το άλλο. Την μια δεν τους αρέσει το φαγητό , την άλλη δεν τους αρέσουν οι συνθήκες διαβίωσης, την τρίτη διαμαρτύρονται δεν ξέρω και εγώ για ποιο λόγο, και όλα αυτά σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει και δεν μπορεί να ταΐσει τους Ελληνες καλά καλά (βλέπε εικόνες από το στάδιο στην Πάτρα προχθές).
    Οτι και να τους κάνεις θα θέλουν περισσότερα και ποτέ δεν θα μένουν ικανοποιημένοι οπότε κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει κάποιος να ασχολείται ιδιαίτερα για να μην σου πω και καθόλου κανένας με αυτούς.
    Και για να μην υπάρχει καμμιά παρεξήγηση, όταν λέω » αυτούς» και » ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ» στην παραπάνω απάντησή μου αναφέρομαι στους λαθρομετανάστες και όχι στους πρόσφυγες από την Συρία οι οποίοι είναι η μειοψηφία και τους οποίους συμπονώ και λυπάμαι. Τους υπόλοιπους όμως τους θεωρώ παρασιτικούς οργανισμούς γιατί ζουν τζάμπα εις βάρος όλων των άλλων.