Αποκλειστικό: Στήνουν τέσσερα νέα hot spot στα Γιαννιτσά

Αποκλειστικό: Στήνουν τέσσερα νέα hot spot στα Γιαννιτσά

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ereportaz.gr έχει δρομολογηθεί η δημιουργία 4 hot spot στην περιοχή των Γιαννιτσών Πέλλας.
Χθες το ereportaz αποκάλυψε επίσης την απόφαση για την κατασκευή τριών νέων κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών που έλαβε η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα οι αρμόδιοι φορείς αποφάσισαν την κατασκευή hot spot στη Νέα Καβάλα και στο δήμο Χέρσου.

 Ο δήμος Χέρσου ήταν δήμος του νομού Κιλκίς που συστάθηκε με το πρόγραμμα Καποδίστριας από τη συνένωση παλαιότερων κοινοτήτων της περιοχής, που αποτέλεσαν στη συνέχεια τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. Λειτούργησε την περίοδο 1999 -2010 οπότε και καταργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και εντάχθηκε στο νέο δήμο Κιλκίς.

Μουζάλας: «Θα μείνουν πάνω από 100.000 πρόσφυγες τα επόμενα 3-4 χρόνια…»

Σοκαριστικές και δραματικές εκτιμήσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το Προσφυγικό στη χώρα μας, αφού όπως ανέφερε θα φιλοξενήσουμε περισσότερους από 100.000 πρόσφυγες για τα επόμενα 3-4 χρόνια.

Σύμφωνα με μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που παρευρέθηκαν στην σύσκεψη ο κ. Μουζάλας απευθυνόμενος στους δημάρχους παραδέχτηκε ότι «η χώρα έχει μετατραπεί από περιοχή διέλευσης προσφύγων σε χώρα φιλοξενίας και ότι θα παραμείνουν στην επικράτεια περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες πιθανότατα για τα επόμενα τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια».

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι «πρέπει να θεωρείται δεδομένο το κλείσιμο των συνόρων από τον Βορρά και ζήτησε από τους δημάρχους  να βάλουν πλάτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος». Συμφωνήθηκε δε να γίνουν 1.600 προσλήψεις στου δήμους προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες σε προσωπικό για τους χώρους φιλοξενίας.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ και ανακοίνωσε ότι θα διανείμει 20.000 voucher για διαμονή-διατροφή των προσφύγων-μεταναστών. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους περιφερειάρχες λίστα με χώρους μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών ιδίως στις περιφέρειες που βρίσκονται στο δρόμο τους, δηλαδή, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Σχόλια