ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στρατιές «ράμπο» στέλνει στους εισαγγελείς ο Κουρουμπλής

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στρατιές «ράμπο» στέλνει στους εισαγγελείς ο Κουρουμπλής

Ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο ακούει στο όνομα της υποστελέχωσης των εισαγγελικών αρχών που προσπαθούν με ανύπαρκτο προσωπικό να περαιώσουν υποθέσεις μείζονος σημασίας φαίνεται ότι λύνει ο υπ. Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Με απόφασή του το προσεχές διάστημα αναμένεται να αποσπαστούν 35 άτομα ως επιστημονικό προσωπικό στην εισαγγελία διαφθοράς και άλλoι 35 στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Κουρουμπλής ουσιαστικά λύνει το… γόρδιο δεσμό που υπήρχε εδώ και χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία γρήγορης διεκπεραίωσης διαφόρων υποθέσεων.

Είναι ενδεικτικό ότι η εισαγγελία διαφθοράς μέχρι στιγμής διαθέτει όλους κι όλους τρεις επιστημονικούς συνεργάτες οι οποίοι καλούνται να διερευνήσουν υποθέσεις δύσκολες όπως αυτές των εξοπλιστικών, των προμηθειών, των δανείων κλπ/

Μάλιστα ουκ όλίγες φορές στο παρελθόν οι αρμόδεις αρχές είχαν αιτηθεί για την ενίσχυσή τους με επιστήμονες οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στο έργο τους. Ωστόσο μέχρι πρότινος οι εκκλήσεις δεν είχαν εισακουστεί.Σχόλια