Αποκλειστικό: Βαλίτσες με αδήλωτα δολάρια στο Ελ. Βενιζέλος

Αποκλειστικό: Βαλίτσες με αδήλωτα δολάρια στο Ελ. Βενιζέλος

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ελληνίδα επιβάτιδα, εντόπισαν στην κατοχή της, ένα τεράστιο χρηματικό ποσό που έκρυβε στις βαλίτσες της, τα οποία όμως ήταν αδήλωτα.

Το χρονικό της πρωτοφανούς υπόθεσης

Πιο αναλυτικά, το περιστατικό εκτυλίχτηκε γύρω στη 13.30 το μεσημέρι της Τρίτης (28/6) όταν οι υπάλληλοι του Τμήματος «Εκ των Υστέρων Ελέγχων, Παραποιημένων και Δίωξης του Τελωνείου Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» διενήργησαν εκ των υστέρων έλεγχο σε επιβάτιδα προερχόμενη από το Αντίς Αμπέμπα που ταξίδευε μέσω Ρώμης.

Τότε οι ιθύνοντες διαπίστωσαν ότι έφερε πάνω της το ποσό των τριακοσίων τριάντα χιλιάδων (330.000) δολαρίων ενώ είχε υποβάλλει στο Τελωνείο ανακριβής δήλωση για μόλις 10.000 δολάρια!

IMAG0650 (2)
Τα χρήματα που εντοπίστηκαν

Εν συνεχεία, τα χρήματα που φαίνονται και από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το e Reportaz, δεσμεύτηκαν για παράβαση του ΚΑΝ. 1889/2005 σύμφωνα με το άρθρο 147 του Ν.2960/2001, το οποίο προβλέπει επιβολή χρηματικού προστίμου ίσου με το 25% του ποσού των μη δηλωθέντων ρευστών διαθεσίμων.

IMAG0651 (1)
Υπόθεση Ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Η υπόθεση κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ώστε να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα σχετικά με την πηγή προέλευσης των χρημάτων.

Το περιστατικό εκτυλίχτηκε στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος


Σχόλια