Αποπομπή Φίλη μέσω επίκαιρης επερώτησης  ζητά η ΝΔ

Αποπομπή Φίλη μέσω επίκαιρης επερώτησης ζητά η ΝΔ

To σίριαλ με την δήλωση του Νίκου Φίλη σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων συνεχίζεται , με την ΝΔ, να ζητά με επερώτηση της την αποπομπή από τα καθήκοντά του.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. σημειώνουν ότι η γενοκτονία έχει αναγνωρισθεί από τη Βουλή με νόμο το 1994, ενώ τονίζουν ότι η θέση αυτή αποτελεί εθνική πολιτική που ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί από Έλληνα αξιωματούχο.Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές της Ν.Δ. στην επερώτησή τους, η δήλωση του κ. Φίλη υπονόμευσε την πολιτική της χώρας στο συγκεκριμένο θέμα και αξιοποιήθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που ετέθη στον  κ. Παππά, για το αν συμφωνεί με την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας «έβλαψαν τη διεθνή διάσταση που έχει το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων», αν συμφωνεί ότι οι δηλώσεις του κ. Φίλη «χρησιμοποιήθηκαν και θα χρησιμοποιηθούν εκ νέου ως αντεπιχείρημα στην προσπάθεια αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Τουρκικό Κράτος», και τέλος, αν θα αποπέμψει ο Πρωθυπουργός τον υπουργό ώστε «να αποδείξει έμπρακτα την αποδοκιμασία της Ελληνικής Κυβέρνησης στις δηλώσεις αυτές».

 Σχόλια