Απορρίφθηκε η έφεση, παραμένει έγκλειστη η Ηριάννα! Τι λέει ο δικηγόρος της

Απορρίφθηκε η έφεση, παραμένει έγκλειστη η Ηριάννα! Τι λέει ο δικηγόρος της

  • Παραμένει έγκλειστη η Ηριάννα μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών
  • Αρνητική η εισαγγελική πρόταση του Ι. Προβατάρη
  • Στη φυλακή με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA, η αξία του οποίου αμφισβητείται ακόμα και από πανεπιστημιακό καθηγητή της Ιατροδικαστικής της ΕΛ.ΑΣ.
  • Συγκέντρωση συμπαράστασης το βράδυ στο Μοναστηράκι 

 

Την απόρριψη του αιτήματος της 29χρονης Ηριάννας η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 13 χρόνων για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» για αναστολή της ποινής, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, κάνοντας δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα Ι. Προβατάρη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειοψηφία 3-2 και έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από αλληλέγγυους της 29χρονης Ηριάννας που είχαν συγκεντρωθεί στη δικαστική αίθουσα. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης, υποστηρίζοντας ότι εάν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα και πως η διδακτορική διατριβή της Ηριάννας βρίσκεται στην πρώτη φάση της και άρα σε όχι τόσο σημαντικό στάδιο που να συντρέχει υπέρμετρη βλάβη! Παραδέχθηκε, τουλάχιστον, πως βλάπτεται η ενασχόληση της με την διδασκαλία.

Απορριπτικός ήταν ο εισαγγελέας και για τον 33χρονο συγκατηγορούμενο της Ηριάννας, Περικλή, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και υπέβαλλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Η Ηριάννα προς υπεράσπιση του εαυτού της, δήλωσε πριν από την εισαγγελική πρόταση:

«Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα προγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Με τον εγκλεισμό μου τίθεται σε κίνδυνο η καριέρα μου και η προσπάθειά μου στην κατάκτησης της γνώσης και στην κοινωνική προσφορά».

Θυμίζουμε πως η 29χρονη υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στους «ΠτΦ» με μοναδικό στοιχείο ένα δείγμα DNA το οποίο αμφισβητείται ακόμη και από τον πανεπιστημιακό καθηγητή της Ιατροδικαστικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ηριάννας, Θεόδωρος Μαντάς, σχολίασε την απόφαση του Εφετείου:

Το τραύμα στο Κράτος Δικαίου δεν επουλώθηκε σήμερα. Το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών με οριακή πλειοψηφία, -διαφορά μόλις μία ψήφου-, αρνήθηκε στην Ηριάννα το δικαίωμα να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο, στη ζωή της και στην οικογένειά της. Ευχαριστούμε το σύνολο της κοινωνίας που στάθηκε κοντά στην Ηριάννα, στον αγώνα και στην αγωνία της. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με επιμονή, προκειμένου η Ηριάννα να επιστρέψει στη ζωή.

Εδώ και λίγη ώρα αλληλέγγυοι της Ηριάννας και του Περικλή συγκεντρώνονται ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πλατεία Μοναστηρακίου.Σχόλια