Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Στο «κενό» έπεσε η αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Να υπενθυμίσουμε ότι ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας,έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Νωρίτερα, την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Ακή Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας με το σκεπτικό οτι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.
«Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο επιχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή ειναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής» τόνισε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος δήλωσε:«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτηση μας χθες…Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκιση μου είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί…Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει «ως εδω».Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο …Δεκτή η απόφασή σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!»

Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής. Με την πρόταση της συντάχθηκε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας.
Στον αντίποδα ο Λεωνίδας Κότσαλης συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε : «Ο Τσοχατζοπουλος έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους και είναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων άρχων. Δεν μπορεί να διαπράξει νέα ακίνητα, ζει με τη σύνταξη του…» τόνισε ο συνήγορος.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/714802/aporrifthike-i-aitisi-apofylakisis-toy-a-tsoxatzopoyloy#ixzz4F2AVDnL8

 Σχόλια