Απορρίφθηκε η προσφυγή του Παναθηναϊκού από το Διαιτητικό

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Παναθηναϊκού από το Διαιτητικό


Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τις ποινές που επιβλήθηκαν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε ποτέ.

Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ να απορρίψει την προσφυγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τις ποινές που επιβλήθηκαν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε ποτέ.

Οι «πράσινοι» είχαν τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, ποινή που διατηρήθηκε και σε δεύτερο βαθμό. Έτσι προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο (εκπροσωπούμενοι σήμερα από τον δικηγόρο, κ. Κάρμη) προσβάλλοντας την απόφαση της Εφέσεων, με τον Ολυμπιακό να κάνει παρέμβαση κατά της συγκεκριμένης αιτήσεως.

Μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, απομένει μόνο η απόφαση για την έφεση της ΑΕΚ για τις ποινές που αφορούν τον αγώνα με τον Ατρόμητο, προκειμένου να επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League εν όψει των playoffs.

Υπενθυμίζεται ότι στον Παναθηναϊκό είχαν επιβληθεί πρόστιμο 190.000 ευρώ, αφαίρεση 3 βαθμών από το πρωτάθλημα και 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (τις οποίες ήδη εξέτισε).

Αναλυτικά η απόφαση:

«Αριθμός απόφασης 86/26-4-2016: Δέχεται τυπικά την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ και την παρέμβαση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ κατά της υπ’ αριθμ. 92/31-12-2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ενός μέλους έχοντος την άποψη ότι για την υπό στοιχείο 4η πράξη (άρθρο 15 παρ. 6 περ. δ του Πειθ. Κώδ. της ΕΠΟ) πρέπει να επιβληθεί η χρηματική ποινή των ογδόντα χιλιάδων (80.000) ευρώ και μόνον γι’ αυτήν την παράβαση)».Σχόλια