Απορρίφθηκε η πρόταση Βούτση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Απορρίφθηκε η πρόταση Βούτση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Στο κενό έπεσε η νέα προσπάθεια για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, καθώς η νέα πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, δεν έλαβε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα στήριξη των 4/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων.

Η πρόταση του κ. Βούτση συγκέντρωσε μόλις 12 θετικές ψήφους, από τα μέλη που εκπροσωπούν τη συμπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), τα τρία μέλη της ΝΔ και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής καταψήφισαν, ενώ οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Συνολικά, τα «ναι» ήταν 12, τα «όχι» ήταν τέσσερα, τα «παρών» επτά, ενώ υπήρχε και μία απουσία, του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος, ωστόσο, δήλωσε ότι, αν συμμετείχε, θα ψήφιζε «όχι».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, έκανε λόγο για «παρατεταμένη αναπηρία» από τη μη εκλογή του ΕΣΡ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρότειναν να ληφθεί η απόφαση μετά την τοποθέτηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά, που δρομολόγησε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες άνευ ανεξάρτητης ρυθμιστικής Αρχής.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα, μετά το νέο «φιάσκο» στη Διάσκεψη των Προέδρων, αφορά στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, και το αν θα επανακατατεθεί η επίμαχη τροπολογία του Νίκου Παππά που προβλέπει «μαύρο» εντός πέντε ημερών στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια.

Διαβάστε επίσης: Τηλε-αγωνία με τα φώτα στο ΣτΕΣχόλια