Αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες ζητά η περιφέρεια Β. Αιγαίου

Αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες ζητά η περιφέρεια Β. Αιγαίου

Έκκληση προς την κυβέρνηση να οργανώσει νέα δρομολόγια πλοίων ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου από πρόσφυγες και μετανάστες απηύθυνε η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, κάνοντας λόγο για τεράστια ανθρωπιστική κρίση στα νησιά.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Καλογήρου εξήγησε πως εάν ο υπερπληθυσμός μεταναστών και προσφύγων δε μειωθεί, τα νησιά θα βρεθούν ακόμα πιο κοντά σε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, καθώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κατοίκων, τα περιθώρια προσφοράς βοήθειας έχουν πλέον ξεπεραστεί.

Η κ. Καλογήρου ζήτησε και την ενίσχυση του Λιμενικού και της Αστυνομίας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των αφιχθέντων και να προωθούνται άμεσα στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις ή γραφειοκρατία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Frontex, σχεδόν 50.000 άνθρωποι πέρασαν παράτυπα τα ελληνικά σύνορα μόνο τον Ιούλιο, αριθμός που ξεπερνά το σύνολο των καταγεγραμμένων παράτυπων αφίξεων για όλο το 2014, ενώ στους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους έχουν εισέλθει στη χώρα μας συνολικά σχεδόν 130.500 άνθρωποι.Σχόλια