Απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό ζητούν οι Επιχειρηματίες Τουριστικών Καταλυμάτων

Απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό ζητούν οι Επιχειρηματίες Τουριστικών Καταλυμάτων

Την απόσυρση του σχεδίου που αφορά το ασφαλιστικό ζητούν οι  Επιχειρηματίες Τουριστικών Καταλυμάτων , συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η συνομοσπονδία τους «ΣΕΤΚΕ», δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους «σε μια ολέθρια πρόταση που το μόνο που θα επιφέρει στον κλάδο των μικρομεσαίων τουριστικών καταλυμάτων είναι λουκέτα και ανεργία».

Όπως αναφέρει η ΣΕΤΚΕ, η κυβερνητική πρόταση προβλέπει:

  • Επιβάρυνση των επαγγελματιών από τα χαράτσια, που από το 26,95% σήμερα προτείνεται να φτάνει στο 60% για όσους δηλώνουν εισόδημα μεταξύ 15.000-50.000 ευρώ.
  • Τριετές μεταβατικό στάδιο με σταδιακή αύξηση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών έως το 2019.
  • Χαμηλό ασφάλιστρο 93,76 ευρώ για τον κλάδο της σύνταξης και 32,59 ευρώ για την υγεία (ελάχιστο εισόδημα 486,80 ευρώ, έναντι των 586,08 ευρώ) για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες κατά τα πρώτα 3 έως 5 χρόνια άσκησης της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
  • Μείωση του ανώτατου ορίου του ασφαλιστέου εισοδήματος που το σχέδιο όρισε στο 10πλάσιο του κατώτατου νομοθετημένου μισθού ή εισαγωγή πλαφόν με χαμηλότερη αντιστοιχία ανά ύψος εισοδήματος.
  • Ασφαλιστικές εισφορές και φόρους που φτάνουν τεράστια ποσοστά του καθαρού εισοδήματος (55%-60% ανάλογα με το εισόδημα).

Η συνομοσπονδία καλεί τα μέλη της σε όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν, είτε σε ατομικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο στις τοπικές ή γενικές κινητοποιήσεις των επαγγελματιών και εργαζομένων, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.

«Παραμένουμε σε εγρήγορση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα δρομολογήσουμε τις επόμενες ενέργειές μας, αφού σκοπός μας παραμένει η απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό» καταλήγει η ΣΕΤΚΕ.Σχόλια