Αποσύρθηκε από την κούρσα διαδοχής του Κάμερον ο Μπόρις Τζόνσον

Αποσύρθηκε από την κούρσα διαδοχής του Κάμερον ο Μπόρις Τζόνσον

Εκτός κούρσας όπως όλα δείχνουν βρίσκεται ο Μπόρις Τζόνσον λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του υπουργού Δικαιοσύνης Μάικλ Γκοβ.

Παρότι τα βρετανικά ΜΜΕ έδειχναν αισιοδοξία για την εν λόγω συμμετοχή, ο ίδιος ο Τζόνσον ήρθε να φέρει τα πάνω-κάτω με την τελική του απόφαση να μην συμμετάσχει τελικά στη διεκδίκηση της θέσης του διαδόχου του Ντέιβιντ Κάμερον στο κόμμα των Βρετανών συντηρητικών και δυνητικά του πρωθυπουργού.

Αν και στη δήλωσή του τόνισε ότι «διαψεύστηκαν οι προφήτες της καταστροφής για το Brexit» και ότι «το Λονδίνο και όλη η Μεγάλη Βρετανία θα ανθίσουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανακοίνωσε ότι «μετά από διαβουλεύσεις με συναδέλφους και λαμβάνοντας υπόψη τις προϋποθέσεις στη Βουλή, κατέληξα ότι δεν μπορεί εγώ να είμαι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας».

Πάντως οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο πως το αποφασιστικό χτύπημα κατά του Μπόρις Τζόνσον ήταν η υποψηφιότητα του υπουργού Δικαιοσυνης Μάικλ Γκοβ, ο οποίος θεωρείται πανίσχυρος στο εσωτερικό του κόμματος των Συντηρητικών.

Ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Τζόνσον ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του ήταν ξεκάθαρος ως προς τη στάση του απέναντι στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου: «Ο Μπόρις δεν είναι ηγέτης».

Δίνοντας το στίγμα της η κυρία Μέι δήλωσε ότι «μετά το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας, η χώρα μας χρειάζεται έναν ισχυρό και διακεκριμένο ηγέτη για να διανύσει αυτή την περίοδο οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας και να διαπραγματευτεί με τους καλύτερους όρους την έξοδο από την ΕΕ».

 

 

 Σχόλια