Αποστόλου: 1,2 δισ. ευρώ στους αγρότες έως την Δευτέρα

Αποστόλου: 1,2 δισ. ευρώ στους αγρότες έως την Δευτέρα

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουν πληρωθεί 1,2 δισ. ευρώ στους αγρότες για ενισχύσεις που τους οφείλονται, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Αποστόλου μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στις βοσκήσιμες γαίες, ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη αναρτώνται τα ονόματα των δικαιούχων για τις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων και ότι «μέχρι τη Δευτέρα» θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές.

«Έως τις 15 Δεκεμβρίου θα δοθούν 1,2 δισ. ευρώ στην επαρχία και θα πληρωθούν οφειλές που υπήρχαν από το 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2014», υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου εισηγούμενος το πρώτο νομοσχέδιο που αφορά στη γεωργία και την κτηνοτροφία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Ξεκινάμε σήμερα το παράλληλο πρόγραμμά μας στον αγροτικό νόμο με το νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες», είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «εφαρμόζουμε ένα εθνικό σχέδιο για τον κλάδο της κτηνοτροφίας με ζητούμενο η κτηνοτροφία να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες, όπου υπάρχει έλλειμμα 2 δισ., και να υπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας και γεωργίας».Σχόλια