Αποστόλου: Σε ένα μήνα η Ελλάδα πρέπει να έχει προχωρήσει με τις ανακτήσεις των αγροτών

Αποστόλου: Σε ένα μήνα η Ελλάδα πρέπει να έχει προχωρήσει με τις ανακτήσεις των αγροτών

Με προτεραιότητά του την απλοποίηση των διαδικασιών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου επισήμανε την ανάγκη να διευθετηθεί το θέμα των ανακτήσεων των αγροτών, που μένει σε εκκρεμότητα εδώ και μία δεκαετία.

Μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι κάποια χρήματα δόθηκαν χωρίς την έγκριση της ΕΕ και πλέον τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν. Εξήγησε ότι η κυβέρνηση το 2011 έφερε νόμο που προβλέπει αναγκαστικού χαρακτήρα διαδικασίες »και από εκεί και πέρα δεν έκανε τίποτα».

«Πάνω από 1.000 αγρότες έχουν πάρει πάνω από 15.000 ενίσχυση, αυτά θα δούμε σε μια διαδικασία πως θα τα ανακτήσουμε», διευκρίνισε. Ωστόσο πλέον η Κομισιόν όπως τόνισε ξεκαθάρισε πως εάν σε ένα μήνα δεν προχωρήσει η Ελλάδα σε ανακτήσεις τότε θα την παραπέμψει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

«Η δική μας τροπολογία δεν μιλάει για απόφαση ανακτήσεων αλλά για απλοποίηση διαδικασιών και για το πως θα γίνουν αυτές οι ανακτήσεις. Θα υπάρξει κοινή απόφαση υπουργών, αυτό τον τρόπο μήπως μπορούμε να τον συνδέσουμε με τις διάφορες ενισχύσεις, επιδοτήσεις και να τον πάμε σε μια δεκαετία;», αναρωτήθηκε με νόημα.Σχόλια