Αποτάχτηκαν οι Γερμανοί στρατιωτικοί που υπέστειλαν την Ελληνική σημαία

Αποτάχτηκαν οι Γερμανοί στρατιωτικοί που υπέστειλαν την Ελληνική σημαία

Αποτάχτηκαν από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις οι δύο Γερμανοί στρατιωτικοί -που υπηρετούσαν στις ειδικές δυνάμεις και ήταν αποσπασμένοι στις ΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις στα Χανιά, για την υποστολή της Ελληνικής σημαίας από τον ιστό της σε αρχαιολογικό χώρο στον Σταυρό Ακρωτήριου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δράστες αφού υπέστειλαν την ελληνική σημαία την πέταξαν στο βραχώδες έδαφος και στη συνέχεια την κάλυψαν με πέτρες, ενώ ύψωσαν τη γερμανική σημαία.

Μόλις επέστρεψαν στην Γερμανία μετά την καταδίκη τους από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή, ήρθαν αντιμέτωποι με τις Γερμανικές στρατιωτικές αρχές.

Και οι δύο – που είναι υπαξιωματικοί των Γερμανικών ειδικών δυνάμεων – αποτάχτηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς κρίθηκε πως η πράξη τους είχε πολύ μεγάλη βαρύτητα και αποφασίστηκε η παραδειγματική τιμωρία τους για να μην επαναληφθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα έχει επανειλημμένως ζητήσει συγνώμη εκ μέρους της Γερμανικής κυβέρνησης για το περιστατικό.


Σχόλια